Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 212 db

Hírdetések

Összes látogató: 17741

Vasból készült jegygyűrű

2018-02-04
Adminisztrátor
642
Ismeretlenül ritkán kötnek az emberek házasságot, de ha mégis, az kizárólag érdekek mentén történik. A tapasztalatok szerint, az ismerkedés ideje alatt nem mindig ugrik ki a nyúl a zsákból, de az együttlakás az ilyen nyitott kérdésre választ ad. Ki, milyen kompromisszumot képes meghozni az együttlét érdekében, vagy amennyiben a szerelem túl gyengén, látszatin sikeredett, az együttlét azonnal értékét veszti ? Az is kérdéses, amennyiben az együttlétet, nem anyakönyvvezető által hitelesített dokumentum jegyzi, az házasságnak számít ???.
Mit nevezünk valódi házasságkötésnek? Anyakönyv vezető előtt kimondott igen, két tanú jelenlétében és a jegy gyűrűk cseréje, ujjakra húzása, valamint a hitvesi csók. A gazdagok setében a jegygyűrű anyaga aranyból van, de a szegényeknek csak vasból. Nos, a látszat, érdekházasság nem is érdemel mást, mert a házasulandó felek sem gondolják komolyan amit tesznek. Többekben felvetődik a kérdés: érdemes kizárólag érdekből, az ember elveit feladva házasságot kötni ?
Ez maradjon egy nyitott kérdés,de evvel párhuzamban:  " HAGYJUK A MENYASSZONYI RUHÁT  MÁSRA? MIÉRT NEM MI VISSZÜK FEL A PADLÁSRA" ???
ISTEN, HAZA,CSALÁD ESZMEISÉGEI, MIT SZÓLNAK MINDEHHEZ?

Vasból készült jegygyűrű, értékrendileg csak egy kibővített karperec?  De kinél van a bilincs kulcsa ?

Mancika jeligével, a szerző .

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 212 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse