Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24154

Túlképzettekkel a földeken

2021-01-27
Adminisztrátor
534
Túlképzettekkel a földeken ?
Ismételt túlkapást hoz a magyar mezőgazdaság számára az új kormányprogram.
Sajnálatos, hogy az értelmiségi mundérvédelem, olyan módon kívánja magát fenntartani, hogy a kormány befolyásával milliárdokat költenek fiatalok képzésére. Van ennek nyomatékos hozama?
NINCS !!! Amit 80 év alatt elcsesztek, az az a parasztság megbecsülését,  mint pld. a németeknél, osztrákoknál a családi gazdaságok fennmaradását, vérükben hordozott föld szeretetét, azt piszok nehéz gyorstalpaló iskolával pótolni. Náluk nem szakadt meg a szülői  tudás, gyereknek történő átadása.
EZ MAGYARORSZÁGON MÁSKÉNT MŰKÖDÖTT. Az akkori kommunista klientúra a tanyákat ledózerolta, a parasztság szerzett javait elkobozta. Az emlékezetes régmúltban bevált módszereket felszámolták. OLYAN, MINT TULAJDONOS ÉS INTÉZŐ viszony ismeretlenné vált.
Ma, kormányunk és őket körülvevő "magasan kvalifikált csatlósok" megpróbálkoznak egy új szisztémával, - TANULJ GYEREK CÍMSZÓVAL.
El tudja bárki is elképzelni, hogy egy agráregyetemet végzett eljön hozzám dolgozni és az istállóból kiviszi a trágyát?
El tudja azt bárki képzelni, hogy ezek a mai városi fiatalok, akik kényszerből szegődnek ezekbe az iskolákba, megszokják a trágya szagot? Megszokják a kétkezi munkát? Bizonyosan pár hétig, aztán ők is ÉNEKES SZTÁROK AKARNAK LENNI és úgy otthagyják a parasztudvart, mint a szél.


Ezek után feltehetjük a kérdést, - ez a kormányprogram mire is jó? Milliárdok tűnek el értelmetlenül. Bizonyos magyar értelmiségnek adnak áthidaló pedagógiai munkát, de az idézőjelesen képzettek, meddig maradnak az agráriumban? Talán 10% egy-két évig.
Evvel a kormányprogrammal szemben, nem lenne hatékonyabb, ha a magyar fiataloknak felajánlná
a kormány, természetesen a tanyasi gazdákkal, nagyobb szövetkezetek vezetőivel egyeztetve,hogy pár hónapra, mondjuk próbaidőre, a dolgozni óhajtó fiatalok vegyenek részt a mezőgazdasági munkálatokba? Kóstoljanak a dolgokba, mielőtt erre a pályára adnák a fejüket. Kettő nap az iskolapadsorban éppen elég, a munkafolyamatokat a gazda mellett tudnák elsajátítani. A KORMÁNYNAK ARRA KELL PÉNZT ÁLDOZNIA, HOGY AZ OKTATÁS ÖSZTÖNDÍJAS LEGYEN, VALAMINT A GYAKORLATOT KÉPZŐ PARASZT A TANULMÁNYI ÉVEKRE ADÓKEDVEZMÉNYBEN RÉSZESÜLJÖN.
Mit jelent ez gyakorlatban?
A magyar kormány ösztöndíj kifizetése mellett, egyebekben a tanulónak juttatást biztosít. A képzést biztosító gazda a tanulónak szintén bért fizet, 50%-ban.
Ilyen módon kell érdekelté tenni a fiatalságot, majd, aki tovább akar tanulni, semmi akadálya.
Feltételezhetjük, egyszer ismét belakottak lesznek a tanyák. Önellátó életvitel folytatása gyönyörű, de NE A BÜROKRÁCIA ZABÁLJA FEL A LELKEKET.
BE KELL FEJEZNI A CENTRÁLIS IRÁNYÍTÁST.
Jelen agrárhelyzetkép ugyanis úgy fest : DIKTÁL AZ UNIÓ, DIKTÁL A MAGYAR KORMÁNY, DIKTÁL A MEZŐGAZDASÁGI VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM, DIKTÁL A MAGOSZ, DIKTÁLNAK AZ AGRÁRKAMARÁK, STB. "Sok a szarka", leszakad az agrárium farka.
ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT HATÉKONYAN TERMELNI, UTÁNPÓTLÁST NEVELNI NEM LEHET.
Túl sok az okostojás. Ezért tartunk ma itt. AMIKOR ugyanis csak EGY KÉRDÉS MERÜL FEL, - TI MINDANNYIAN, HÁNY KILÓ ALMÁT, SZŐLŐT, GABONÁT STB ÉRTÉKESÍTETTETEK, HOGY A MAGYAR PARASZTNAK HASZNOT HOZZATOK?      AKKORA CSEND LESZ. ERRŐL ENNYIT.
Am blokk, amihez viszont piszokul értenek:  MINDENT lepapírozni,MEGMAGYARÁZNI.

Üdvözlettel lajosmizsei kisgazdák.

 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse