Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Összes látogató: 18789

Tisztelt Magyarok !

2022-07-04
Adminisztrátor
197
A sokadalmi kérésnek eleget teszünk és ismételten reagálunk minden gazdasági, politikai témakörre, magyar érdekeket képviselve.
Ami ma az embereket, a vidéki parasztságot közvetlen érinti, nem más, mint az élelmiszer árak drasztikus alakulása. A termelők olyan bizonytalanságban dolgoznak, ami még ebben az országban - béke időben - NEM VOLT !
Háború Ukrajnában ? Ez nem konkrét indíték, a napi élelmiszer árdrágulásra. Az elmúlt évben Nagy István agrárminiszter és Jakab István MAGOSZ elnök a következőket közölte - az aratás sikeres volt, a búzánk a tározókban vannak, magyarok kenyere biztosított.
Ami viszont kimaradt : tavaly egy kiló kenyér ára 380 Ft/kiló volt, ma, egy évvel későbben, egy kiló teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér ára 1000 Ft/ kiló.
Tavaly, milyen háborúról beszélnek az urak ? Ez a kenyér, még a tavalyi búzából van.
SAJNOS ITT NEM A BÚZÁRÓL KELL BESZÉLNI, HANEM A KORMÁNY ÁLTALI KKV. MEGSZORÍTÁSOKRÓL.
A Független Kisgazdák NEM OSTOBA EMBEREK, tehát, amennyiben a villany energiának az árát háromszorosára emelik, a víz kiemelését biztosító szivattyúk OTT FOGNAK MEGROHADNI A KUTAK MÉLYÉN, MERT A PARASZTSÁG NEM FOG LOCSOLNI.
A jelenlegi szárasság miatt, vannak olyan gazdák, akik havonta, 300-500 ezer forintos villanyszámlákat fizetnek, mivel a locsolójuk 24 órában működtetett. MI LESZ, HA A VILLANY ÁRAK, HÁROMSZOROSÁRA EMELKEDNEK ??? EZ CSAK EGY PROBLÉMA A SOK KÖZÜL.
A kombájnok napi működéséhez 300-400 liter gázolaj kell. Mennyiért tudnak a gazdák aratni ? Milyen kenyér árak lesznek őszre ? A műtrágya árak 200%-osan drágultak.
KÍVÁNCSIAN VÁRJUK A KORMÁNY LÉPÉSEIT, MERT, HOGY A KASZA HAMAROSAN EGYENES LESZ, AZ MÁR PROGNÓZIS SZERŰ.
Egy tény, olyan emberek kezében van ma Magyarország agráriuma, akik az elmúlt 12 évben csak a nyakkendőjüket kötötték meg reggelente.

Bort, Búzát, Békességet kívánnak Önöknek a lajosmizsei kisgazdák.
J.E.  

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse