Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Összes látogató: 18789

Otthon sütött kenyér

2022-09-03
Adminisztrátor
287
Okos ember maga süti a kenyerét !
Politikai megszorítások vezette út miatt, a magyar társadalom rákényszerül, hogy kis idő ráfordításában maga készítse el kenyerét.
Higgyék el,nem ördögtől való a kenyérsütés.
Milyen módon készítsék a kenyeret ? Adalék anyagoktól mentesen.
Hozzávalók : 1 kg liszt
             2 dkg só
             2 tasak élesztőpor
             7.2 dl víz
             1 dkg cukor
Készítési folyamat. Az egykilós lisztet sűrű szövésű szitán átrostáljuk,majd az egy evőkanálnyi sót hozzáadva jól összekeverjük. A két tasak élesztőpor tartalmát a 7,2 dl langyos vízhez adjuk, amihez előzőekben az egy dkg cukrot keverjük. Kb. 5 percig kell hagyni, hogy az élesztő dolgozni tudjon, amit majd a liszthez öntünk. 5-8 percig dagasztunk, ameddig az edény és a kezünkről a tészta el nem válik. Némi lisztezés mellett kerekre formáljuk a tésztát, majd a letakart edénnyel meleg helyre helyezzük. Kb. 30-40 perc kelés után, ismét átdagasztjuk a tésztát, amit még egyszer megismételünk.
Ezek után a sütőnket bekapcsoljuk és 180-200 fokon felfűtjük. A kész kenyértésztánkat kerekre, vagy hosszúkásra formálva tepsire helyezzük. Enyhe sós vízzel átecseteljük és három helyen 1 cm mélyen behasítjuk.
Fontos, hogy a tepsit enyhén lisztezzük ki, hogy a kenyér ne ragadhasson le. Ajánlatos egy kis edényben vizet helyezni a sütőbe, hogy a kellő pára is meglegyen.
A megadott hőfokon kenyerünket 30 percig sütjük, majd a hőfokot 120 fokra visszavesszük és 15 percig hagyjuk szép aranysárgára sülni. A kész kenyerünket a sütőből kivesszük, enyhén sós vízzel átecseteljük, alufóliával letakarjuk, amire egy tiszta konyharuhát teszünk. Ez azért szükséges, hogy a kenyerünk visszanyerje kellő puhaságát.
15 perc után eltávolítjuk a fedést és a még meleg kenyeret hűlni hagyjuk. A kihűlt kenyeret fogyaszthatjuk és SZÍVBŐL ÖRÜLHETÜNK MUNKÁNK GYÜMÖLCSÉNEK, A FRISS ADALÉKANYAG MENTES KENYERÜNKNEK.
A KOVÁSZOS KENYÉR TERMÉSZETESEN AZ IGAZI, DE SOK HÁZIASSZONYNAK, AKIK DOLGOZNI JÁRNAK, NINCS IDEJÜK A KOVÁSSZAL BAJLÓDNI.
TUDNIUK KELL, AZ EGY KILÓ LISZTBŐL 1,3 - 1,4 KILÓS KENYERÜK LESZ.
A KENYERÜK KÖLTSÉGE, ÖSSZESSÉGÉBEN 280 FT. Arról nem beszélve, ebből egy szeletet megesznek, jól laknak, amíg a vett kenyérből két szelet is kevés, mert úgy fel van fújva.
MEGGONDOLANDÓ : EGY KILÓS KENYÉRÉRT 1000-1200 FT-TOT FIZETNI, VAGY 280-NAT ?
Bort, Búzát, Békességet kívánnak Önöknek a lajosmizsei kisgazdák és Engelmann József  

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse