Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Összes látogató: 25060

Orbáni hadüzenet napirenden

2022-12-07
Adminisztrátor
139
Európai gazdaság folyamatos egyensúlyban tartását, a kapitalista ideológia : ESZTELEN TÚLTERMELÉSBEN látta, ami megbukott. A jelenség, ami az eu.-t és hazánkat csődeljárás szintjére sodorta, megbocsáthatatlan bűn !
A világ gazdaságának működtetésében fellépő verseny, párhuzamban a liberális árú - csere forgalommal, az emberiség számára a végérvényes kulcsot beadta. Több ezer tényezőt figyelmen kívül hagyó politikusok, gazdasági szakemberek, bankok, tőzsdék olyan mélységbe sodorták az emberiséget, amiből a kiút, piszok fájdalmas lesz és brutálisan hosszadalmas.
Amennyiben csak az egyszerű háztartásokat nézzük, olyan mértékű felesleges konzummal, tárgyi eszközzel bővült a paletta, amire semmi szükségünk nincsen.
Készülékek majd mindegyike energia igényes és rövid használat után, a szemétben landolnak.
Engelmann József kijelentem, hogy a következőkben felsorolt háztartási eszközök, felesleges helyfoglalók.
Korábbi háztartásokban elegendőek voltak : főzési - étkezési eszközök, egyszerű konyhai bútorok, stb. Napjainkban 3-4 milliós konyhákat látunk, amiben talán még egy rántott leves sem készült. AKKOR MINEK IS VALÓJÁBAN ?  A mai hölgyek, zacskós levese nem igényel milliókat. EZ NEM EZT MUTATJA, HOGY csupán a STÁTUSZSZIMBÓLUMNAK ÉLÜNK, miközben majd mindent banki hitelből veszünk és csak azért, hogy megmutassuk ? 
Milyen álláspontot képvisel egy tanyasi magyar paraszt ?
A konyha attól válik közösségi helységgé és rendeltetésének megfelelőnek, ha a mérete azt lehetővé teszi. Nagysága, valamint a tárgyi eszközöknek alárendelt.
KORÁBBI TANYÁKON ÉS VIDÉKI FALVAKBAN RENDSZERESÍTETT KONYHÁK az embert szolgálták.
Konyha, spájz nélkül elképzelhetetlen volt. Ma, ennek kiváltására a hűtőszekrényeket használják, ami energia zabáló, továbbá egy-két napos tartalék tárolására alkalmas.
A régi világban a pirítóst a sparhelyten sütötték, ma elektromos sütő a módi, ami energia igényes. A sparhelyten főztek, egyebekben avval fűtötték a lakást. A konyhai eszközök voltak : kések, fakanalak, főzőedények, serpenyők, kézi habverők, dagasztó tálak és minden kézi munka végrehajtására voltak eszközök. MA MINDEN GÉPESÍTETT. VALÓJÁBAN ELEKTROMOS SZEMETEK. Kávé ?
Olaszországban a mai napig a kotyogót használnak, mert azt állítják - legfinomabb kávét avval lehet főzni. Mi magyarok, TÖBB SZÁZEZER FORINTOS ELEKTROMOS BERENDEZÉSSEL FŐZZÜK A KÁVÉT ÉS HA BEDÖGLIK ,KI LEHET DOBNI. Kenyér készítés - sütés ? Kézzel, tízperc alatt ledagasztok egy kenyeret, DE EZ A MAI EMBERNEK NEM JÓ. Snasz.  DAGASZTÓGÉPET VESZ, AMI ÓRÁKIG ZÖRÖG - CSÖRÖG, VILLAMOS ENERGIÁT ZABÁL ÉS A VÉGTERMÉK ? EGYE, AKI EZT A MASINÁKAT KITALÁLTA.
Őszintén, nem kívánom ragozni, hogy ezek milyen apró dogok, de a világ gazdaságának összeomlásához, az ökológiai helyzet kialakulásához igenis hozzájárultak. 
A mai ember gondolkodása eltávolodott az egyszerű múltbéli eszközöktől és az egoizmusa vezérletében hagyta magát befolyásolni.
Ez a konyhai kőrkép, az élet minden terére kivetíthető. Minden esetben érdemes a kialakult helyzetért a felelősöket is megtalálni. Emlékeim nem csalnak, abban a "szar" szocializmusban a gyárakban a termékekhez az utolsó alátétet is legyártották. Ma ezer kilométereket utaztatják. Közbenső beszállítok lepték el az utakat. Camion- camion hátán, ami természetesen a végtermék árnövekményét idézi elő.
MEZŐGAZDASÁG 
Nagyon sajnálatos, hogy a mezőgazdaság általi végtermékek árait, maga az ipari termékek parkjának bővülése tette egyre drágábbá. MAI SZÓVAL HASZNÁLATOS INNOVÁCIÓ " BETETTE A KAPUT". A politikusok, az agrártárca felelősei képtelenek hülyeségeiknek megálljt parancsolni. Mintha nem is ezen a bolygón élnének. Több százéves termelési tradíciókat változtattak meg, ami miatt, a mai helyzet negatívumait éljük. A TANYÁKAT MEGSZÜNTETTÉK, AZ ÁLLATTARTÁST ELLEHETETLENÍTTETTÉK, A SZERVES TRÁGYA HIÁNYA, TERMELÉSKIESÉSHEZ VEZETETT.
EGY  EKLATÁNS PÉLDA. AMENNYIBEN  EGY CSALÁDBAN NINCS JÓ GAZDASÁGI ADOTTSÁGGAL MEGÁLDOTT  CSALÁDFŐ, OTT  BEDŐL MINDEN. ABBÓL EREDŐEN  KIALAKULT FESZÜLTSÉG MIATT, KÖNNYEN  FELBOMLIK A " HOLTOMIGLAN " ESKÜ.
UGYAN EZ TÖRTÉNIK NAGYBAN. AMENNYIBEN EGY KORMÁNY, POLITIKAI PÁRT, KÉPTELEN AZ ORSZÁG  IRÁNYÍTÁSRA, EMELJE FEL A KEZÉT ÉS " FEGYELMI NÉLKÜL " IGAZ FELELŐSSÉGRE VONÁS HATÁLYÁBAN, 
MONDJANAK LE ÉS ÍRJANAK KI IDŐKÖZI VÁLASZTÁST.
AZ EMBERI GYARLÓSÁG, FELSŐBBRENDŰSÉG, SZNOBIZMUS, FOGALMAIT POLITIKUSOK FEJÉBŐL KI KELL VEZETNI ÉS VALÓDI ÉRTÉKEK MELLETT KELL IRÁNYÍTANI A TÁRSADALMAT.
EZT A FIDESZ - KDNP FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTA. LÁTSZATI PROPAGANDÁVAL - MI MINDENKIN SEGÍTÜNK CÍMSZÓVAL - IDŐLEGES ELÓDÁZÁSBA KEZDTEK , MAJD A BEBUKÁSNÁL, MAGYARÁZKODÁSSAL, MINT VALAMI ÓVÓDÁSOK,VÉDEKEZTEK. ITT MINDENKI HIBÁS, CSAK MI NEM !!! 
EMBEREK !  A FEKETE LEVES MOST BEKÖVETKEZETT ÉS ENGELMANN JÓZSEF 2006-BAN TETT KOSSUTH - TÉRI KIJELENTÉSE NAPIRENDRE KERÜLT  :   
az élelemnek és a magyar parasztnak akkor lesz igazán becsülete, amikor a magyarországi nagyvárosokban - BUDAPESTEN - az emberek otthon az ajtófélfát és a küszöböt rágják.  ORBÁNÉK, KARÖLTVE AZ EURÓPAI UNIÓVAL, KIVÉGEZTÉK HAZÁNKAT, ELÉRTÉK HŰBÉRESI RENDELTETÉSÜKET.
MINDEN ESETRE A JÓSLATI TUDOMÁNYOM EZEN A PONTON MEGÁLLJT PARANCSOLT, MERT AZ ÉHES GYOMOR ÁLTALI  REAKCIÓRA NEM TERJED KI A HATÁSKÖRÖM. KI LESZ AZ ELSŐ ÁLDOZAT, AKIT A HATÓSÁG ELŐÁLLÍT, MERT EGY SZELET KENYERET ELVESZ A POLCRÓL FIZETÉS NÉLKÜL ? 

MAGYAR ALAPTÖRVÉNY : ÉHEZŐ EMBER HAZÁNKBAN NEM LEHET. LAKHATÁSI JOGRÓL NEM BESZÉLVE.
Mit csináltak a magyar politikai haszonélvezők ? CSŐDBE VITTÉK ORSZÁGUNKAT, KIÉHEZTETIK AZ ÁLLAMPOLGÁRAINKAT. 

JÓL VAN EZ ÍGY  ???
Minden esetre a Független Kisgazdapárt nevét ne felejtsék el, mert mi ISTENBEN, HAZÁBAN, CSALÁDBAN, valamint : bort, búzát, békességben látjuk nemzetünk jövőjét. ISTEN ÓVJA ÖNÖKET ÉS CSALÁDJUKAT !
engelmann józsef 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse