Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24154

Oktatási krízis

2022-11-10
Adminisztrátor
141
Számtalan felvetés övezi az oktatásban végbement helyzetet.
Mit is jelent egy országban, hogy stabil -e a munkaerő piac ? Nem mást, mint a közszférában alkalmazottak számának arányát, a termelő ipar  (KKV-k,) vagy mezőgazdaság termékek gazdasági hozamának, jövedelmének alakulásában, az állami kiadásokkal ( improduktív munka ) párhuzamban. 
Nagyon sajnálatos szlogen -  " tanulj fiam, hogy ne kelljen fizikailag megszakadni " ! Ez még a szocializmusban vette kezdetét, mivel, ha valakinek a neve elé nem került dr. az már nem is embernek számított. Mindenkit beiskoláztak, csak a mutatók stimmeljenek. Mára ez a tendencia "visszanyalni " látszik, mert még többen akarnak felsőoktatásban tanulni ? Effektív dolgozni ? Na ne !
Olyan, hogy egyszerű szakmunkások :  géplakatosok, szobafestők, esztergályosok, autószerelők  stb. , mintha nem is értéket termtő emberek lettek volna, ( VAGY LENNÉNEK MÉG MA IS ) úgy voltak és vannak regisztrálva. A mezőgazdasági viszonylatban a képlet még rosszabb volt, mivel ha valaki azt mondta,  TSZ-ben dolgozom, az azonnal a rosszindulati, ledegradáló "paraszt jelzőt" élvezhette. 
Nos, tekintsük meg a mai helyzetet. Van valami változás ? A KÉP, MÉG ELSZOMORÍTÓBB ! Ma, Magyarországon mindenki táncolni, énekelni, szinészkedni, celebkedni,  stb. akar. Itt adatik meg egy kérdés.  Miért is kell a fizikai szférában külföldieket alkalmazni ? Arról miért nem fogalmaznak a médiák. KRITIZÁLNI AZT TUDNAK, DE, HOGY A FEJLŐDÉSÜNK ÉRDEKÉBEN ÍRJANAK, AZT MÁR NEM !
Valójában a pedagógusok bérkövetelései IS MEGALAPOZOTTAK, / MINT MINDEN MAGYAR DOLGOZÓÉ / , DE ŐK, OKTATÁS VÁLTOZÁSÁNAK EGÉSZÉÉRT KÜZDENEK. Ezt a jelen kormány kiforgatva tálalja, hogy a baloldaliak, liberálisok az okai mindennek.
Politika, média, vallás, civilszervezetek olyan elvárásokat támaszt a pedagógusokkal szemben, hogy már az általános iskolában megtiltják számukra, hogy kimondják - a szellemi differenciálás nem megkerülhető. Ezeket az erőket teljesen hidegen hagyja, hogy voltak és vannak kitűnő értelemmel rendelkezők és vannak kevésbé jók. A kevésbé fogékony gyerekek is nagyon értékes emberek, akik későbbiekben kitűnő szakemberek lesznek és a társadalom megbecsültei. FONTOS ! Németországban, Ausztriában a szemétszállítók közé csak akkor kerülhet új ember, ha valaki nyugdíjba megy, vagy elhunyt. Ezek az emberek nagy megbecsülésben dolgoznak. Akkor Magyarországon miért nézik le az ilyen és hasonló munkaerőt ?
Magyarországi rossz berögződés miatt, egy pedagógus nem buktathat, mert akkor mi lesz a statisztikával. Olyan nyomás nehezedik a tanárokra, ami csak a pokolban lehetséges. 
Politikai nyomás, valamint a nem együttműködni akaró szülők, MEGNEHEZÍTIK A PEDAGÓGUSOK ÉLETÉT. KÉPTELENEK VALÓBAN OKTATÁSRA KONCENTRÁLNI.
EZEN  MIHAMARABB VÁLTOZTATNI KELL, MERT ORSZÁGUNK MUNKAERŐPIACA MÉG ROSSZABBÁ VÁLHAT.
Hogyan néz ki a kép egy együttműködő társadalomban ?
Az állami szaktárca szorosan együttműködik az állami és magánszféra intézményeivel és a mindenkori munkaerő piacot követik.
Jobb körökben, már alsófokú iskolákban felméréseket végeznek, - természetesen a szülő bevonásával -, hogy a gyerek humán, vagy gyakorlati érdeklődésű e. Akar-e felsőfokú iskolába ( egyetemre ) járni, vagy szakmát választ.
A közös döntés után tanítják a gyerekeket. Emlékeznek Önök a négy elemi, négy polgári, érettség utáni egyetemi rendszerre ? Abban a rendszerben mindenki megtalálta a számítását.
EGY SOKKAL KOMOLYABB ÜGY ! 
Az idézőjeles fejlettség hozta magával, sokak olyan pozícióban dolgoznak, főképpen műszakiak, akik számára a szakmunkás iskolát kötelezővé kell tenni, hogy majd mint mérnök, a gyakorlathoz igazodva tervezzen. PLD. Egy megtörtént eset. Nyugati- pályaudvarnál létesített híd kétoldali építése után, középen a híd több méterrel elcsúszva találkozott. Vagy. A bicikli utak falnak ütköznek, vagy éppen villanyoszlopoknak. EZT A SORT HOSSZAN LEHET FOLYTATNI, TEHÁT CSAK POLITIKAI AKARAT KÉRDÉSE AZ EGÉSZ, HOGY VÁLTOZÁS TÖRTÉNJEN.
MINDEN ESETRE A Független Kisgazdapárt, több pontban változtatna alapjogi törvényeken, MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYÁN. Ezek között lenne az oktatás is. A PEDAGÓGUSI KARRAL KÖZÖSEN KELL MEGALKOTNI A TÖRVÉNYT, MERT EBBEN A TÁRGYKÖRBEN ŐK A LEGKOMPETENSEBBEK.
Isten, Haza, Család fogalmait követve kívánunk Bort, Búzát, Békességet, lajosmizsei kisgazdák Engelmann József

 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse