Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 17 db

Hírdetések

Összes látogató: 24825

Mutogatás és szidalom

2022-09-20
Adminisztrátor
161
Budapest "de csodás" jelző, csak a múlt.
Fővárosunk élhetőségét visszavezethetjük a XIX. XX. századra, amikor ugyanis lóvontatású villamosok, konfrisok, későbbiekben a megépített kis-földalatti tette lehetővé a városi lakosság közlekedését. Gépjárműve, az akkori gazdagoknak volt megadatott, szegényeknek még kerékpárra sem jutott. Budapest abban az időben, tökéletesen élhető város volt.
A városrendezési tervek kőrutakban, a hídjainkhoz igazítottan készültek. Az építési engedélyek sem a mai elvárásoknak megfelelően történtek. Senki nem merte volna gondolni, hogy a XXI. századra Budapest lakosságának majd mindegyikének személyautója lesz és az utak bejárhatósága 2022-re ellehetetlenül.
Sokakban fel sem merül, - miért is élhetetlen a város ? Kik tehetnek erről ? Elsősorban nem maga az állampolgár ? Miért szidalmazzuk a főpolgármestereket, miközben maga az állampolgár nem hajlandó az élhetőbb Budapestért tenni és a tömegközlekedést preferálni ? Egy eklatáns példával élve. Lajosmizsén buszra ültem és 55 perc alatt Budapesten, a városligeti pályaudvaron voltam. Ott metróra ültem, majd átszállással elértem szentendrei hévet. Célom, Pomáz volt. Összegezve, egy óra 40 perc alatt értem el Pomázra. Ugyan ezt az utat, próbaképpen gépkocsival sem tudtam hamarabb bejárni. Ami különbség volt, hogy az utakon történt zsúfoltság miatt, sokszor elkapott az ideg. KELLETT EZ NEKEM ? UGYE NEM ! 
Sokszor felmerül bennem a kérdés - miért is képtelen az ember 300 métert gyalogolni az első közértig, vagy miért kell minden gyereket gépkocsival az iskolához vinni, miközben gyalogszerrel sem elérhetetlen feladat lenne ? Kis gyerekeknél érthető a szülői aggály, de legalább 10 éves korban a gyaloglás nem árt, vagy nem jól gondolom ?
MAI EMBER, MÉG A WC-RE IS GÉPKOCSIVAL AKAR MENNI, AKKOR MIÉRT ELÉGEDETLENKEDNEK, HOGY BUDAPESTEN, KÉPTELENSÉG GÉPKOCSIVAL KÖZLEKEDNI? "Netalán nyilvános vécét keresnek" ? NEM TALÁLNAK, EZ MÁR VISZONT VALÓDI GOND. MÁR BIZTOSAN ÁTÉLTÉK, MILYEN ÉRZÉS AMIKOR A KOCSIBAN KÍVÁN TÁVOZNI A SALAKANYAG.
Gondolkodjanak. Amennyiben önök lennének bármelyik múltbéli, vagy mai főpolgármester HELYÉBEN, MIT TUDNÁNAK CSINÁLNI?
AZ UTAK MEGSZÉLESÍTÉSE ÉRDEKÉBEN, TÖBBEK KÖZÖTT LAKÓHÁZAKAT, MŰEMLÉK VÉDELEM ALATT ÁLLÓ ÉPÜLETEKET KELLENE LEBONTANIUK, MEGTENNÉK ? NE NEVETTESSÉK KI MAGUKAT. MÉG AZT IS FELTÉTELEZI LEHET, SOKAK MÉG AZT IS MEGCSINÁLNÁK, CSAK BUDAPEST UTCÁIN SZÁGULDOZHASSANAK ?
Demszky - Tarlós - Karácsony miért hibás mindazért, hogy Budapest élhetetlen város lett ? Mit tettek Önök ? A tehetősei kiköltöztek Budapestről, a környező településeket vették célul. Mit értek el evvel ? A budapesti bekötőutakat tették járhatatlanná. NEM VESZIK ÉSZRE, HOGY ÖNÖK HIRTELEN DÖNTÉSEIVEL A VÁROSFEJLESZTÉSNEK KÉPTELENSÉG LÉPÉST TARTANI.
AZ EMBERI GONDOLKODÁSBAN AZ EGYÉNI ÉRDEK OLYAN MÉRTÉKBEN FELÜLKEREKEDETT AMIRE A KÖZIGAZGATÁSNAK KÉPTELENSÉG LÉPÉST TARTANI. 

FŐPOLGÁRMESTEREKKEL SZEMBENI ELVÁRÁS - BUDAPEST LEVEGŐJE TISZTA LEGYEN. SZÉNDIOXID KIBOCSÁJTÓ AUTÓIKRÓL AZ ISTENÉRT SEM AKARNAK LEMONDANI, AKKOR HOGYAN ?
FŐPOLGÁRMESTEREKKEL SZEMBENI ELVÁRÁS - BUDAPESTI GYORS KÖZLEKEDÉS. HOGYAN ?

Főpolgármesterekkel szembeni elvárás - ÉLHETŐBB BUDAPEST. HOGYAN HA MAGA AZ ÁLLAMPOLGÁR NEM AKARJA ! SZIDALMAZNI AZT MÁR TUDUNK, DE REÁLISAN GONDOLKODNI ?
Önök szerint normális, hogy a budapesti lakosságnak parkolása lehetetlenné vált.
MÉLYGARÁZSOK ? STATIKAILAG KÉPTELENSÉG MEGOLDANI, HOGY XIX.-XX SZÁZADBAN ÉPÜLT INGATLANOK ALÁ MÉLYGARÁZST ÉPÍTSENEK. A BUDAPESTI BELVÁROS, MINDEN FŐPOLGÁRMESTERNEK FEJTÖRÉST OKOZ.

AMI TÉNY. MINDENKINEK KÉPTELENSÉG ELEGET TENNI. A MÉDIA POLITIZÁLÁSÁT, BEAVATKOZÓ TEVÉKENYSÉGÉT KELLENE SZABÁLYOZNI, MIVEL ŐK NÉZETTSÉGET AKARNAK, SZÁMUKRA A FESZÜLTSÉG KELTÉS, EMBEREK LEJÁRATÁSA, VAGY PIEDESZTÁRA EMELÉSE A CÉL. MIKOR MILYEN A POLITIKAI SZÉLJÁRÁS. HANGADÓKAT MINDIG TALÁLNAK, AMIVEL AZ AMÚGY IS IDEGES BUDAPESTI POLGÁROKAT FROCLIZZÁK.
NE ÜLJENEK FEL, HANEM AZON GONDOLKODJANAK, MILYEN MEGOLDÁST LEHET TENNI, HOGY BUDAPEST ÉLHETŐBB LEGYEN.
Bort, búzát, békességet kívánnak Önöknek lajosmizsei kisgazdák és Engelmann József   


 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 17 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse