Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Összes látogató: 25059

Minden szinten anarchia

0000-00-00
Adminisztrátor
514
Elemezzük, mit jelent az anarchia? Egyszerű a képlet. Több kézben tartott politikai akarat érvényre juttatása, az-az " több kakas látható a trágyadombon". Mindenki a saját érdekei mezsgyéjén akar irányítani, amiben azt sem mérlegelik, - nem talán a többségi akaratnak kellene elsődlegesnek érvényre jutnia?
Vegyünk egy egyszerű példát. Egy öt tagú családban, amikor a két felnőttkorú még a kezdetekkor együtt él, vannak konfliktusok, de azok orvosolhatók. Abban a pillanatban, amikor megjön az első gyerek, a családban megjelenik egy harmadik érdeket képviselni akaró és saját jogait követeli, esetünkben az anyatejet. Amennyiben éhes, üvölt. Ez a konfliktus egyre keményebbé válik, amikor a családban még több akarat szeretné saját tudatát érvényre juttatni.
Most lép életbe három lehetőség :
- az irányítás gyengesége miatt, nincs fej, sem ész, tehát belép az anarchia, - mindenki azt csinál, amit akar.
- egy barátibb változatban, - a családban, tárgyalás útján életbe lép a demokrácia, minden döntést megbeszélnek.
- harmadjára a családfő magára vállalja az irányítást, de ez diktatúra nélkül hasonló egy lágytojáshoz, szétfolyik.
Gondolkodjunk csak egy kicsit, - amennyiben egy átlag családban, ilyen és hasonló jelenségek léphetnek fel, akkor ugyanez, mennyiben különbözik a nagypolitikában, országunkban, vagy az  európai közösségben?
Most elérkeztünk ahhoz a meglátáshoz, - se veled, sem nélküled? Egyéni akaratok a tagállamokon belül. Lásd, : a miniszterek politikai pályáik védelme érdekében, "mindent a népnek címszóval" eljátsszák a hattyúk halálát, miközben az európai parlamentben egy másik forgatókönyvnek is meg akarnak felelni, ugyanis a pénzügyi érdekek mindig is nagy urak voltak. Tehát, egy seggel két lovat. Itt kezdődik egy újabb konfliktusi fázis, mert ha az egyik lovon nincs feszesen meghúzott nyereg, óriási esélye lesz a lovasnak, hogy arról könnyen leesik.
Őszintén, ha a lovas csak a kantárra hagyatkozik, ami többségében nem biztosít semmit, akkor jöhet a meglepetés. 
Egy hirtelen pillanatban a ló irányt változtat, a lovas meginog, aminek a végeredménye, - leesik.
Ez a példa értékelhetően kiviláglik a mai magyarországi és európai helyzetből, TEHÁT, ÉLETBE LÉPETT A TOTÁLIS ANARCHIA. Semminek sincs gazdája, mindenki azt csinál, amit akar. A nőivarúakból lesznek férfi ivarúak, a feketékből fehérek, a rablóból rendőrök, gyilkosokból sztárok, pedagógust verő diákok és ezt a sort hosszan kehet felvezetni, se vége ,se hossza.
EGYSZERŰEN, AZ EMBERISÉG ELVESZÍTETTE A JÓZAN MÉRLEGELŐ KÉPESSÉGÉT. Ennek kiváltó okozója a politikában kerestetik és abban a személyben aki hatalmával visszaélve megtéveszt, bizonytalanná teszi a társadalmat, magát az egyént, még saját maga hitében is megingatja. 
Úgy tűnik az emberiség elbukott a vizsgán. Egyáltalán van még remény? Győzni fog az anarchia? Nem kívánhatjuk, hogy itt legyen az emberiség pályafutásának a vége, de valami NEM KEREK !!!     

 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse