Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22560

Minden ami élelem

2021-02-08
Adminisztrátor
478
Európa élelmiszer törvényének megalkotói bizonyosan figyelembe veszik a koronavírus jelenét, aminek egészségre káros lefolyását megakadályozó intézkedéseket fognak bevezetni.
Ennek a feltevésnek már előzetes jelei vannak, ugyanis a vírus terjedését, majd minden élelmiszer termelő, forgalmazó is terjesztheti, amit az Eu. bizonyosan még hatékonyabb egészségügyi rendelkezésekkel szabályoz.
Az élelmiszer termelésben közismert, növényekre vonatkozó napló, valamint az állattenyésztésben alkalmazott biológiai tisztaságot igazoló, valamit származási helyet megjelölő dokumentáció már bevezetésre került, de a vírus miatt, a törvényhozók, szélesebb körű intézkedésekben látják a megoldást.
Vendéglátó iparban, vagy akár vágóhidakon dolgozók, akik élelemmel közvetlen kapcsolatban vannak, azoknak kötelező az egészségügyi könyv. Ez egyértelműen tartalmazza, hogy a munkavállaló, vagy akár tulajdonos, átesett a kellő vizsgálatokon :
- tüdő röntgen
- székletvizsgálat (kórokozók kitenyésztése)
- vér vizsgálat
- hepatitisz (fertőző májgyulladás)
- és most a koronavírus esete.
Tudni kell, ez már valójában részben bevezetett intézkedések, csak a koronavírus lóg ki a sorból, de ez éppen elegendő, hogy a törvényhozók saját és a nemzet biztonsága érdekében az egészségügyi könyvet ki fogják terjeszteni az élelmiszert termelő gazdákra és alkalmazottaikra is.
Ma közismert, hogy a gyümölcs - szőlő, valamint a konyhakerti növények termesztésnél hatékony kézimunka erőre van szükség. Sajnálatos, hogy a gazdák jóformán vendégmunkások felvételére szorulnak, így más országok állampolgáraival dolgoztatnak.
Nos, az Eu. törvényhozóknak talán itt lehet igazuk az új törvényhozásra vonatkozóan, ugyanis pld. éppen Romániából, Ukrajnából jönnek vendégmunkások, akiknek az egészségi állapotuk a magyar élelmezésügyi szabványnak megfelelően nem igazolt, miközben élelemmel dolgoznak. Ez vonatkozik Németországra, Olaszországra is, tehát intézkedések bevezetését bizonyosan hamarosan várhatjuk.
Ez bizonyosan egy új kihívást jelent, amit a magyar kormánynak is vizsgálni kell, az ÁNTSZ szakembereinek bevonásával.
Összesítve a körképet. Egészségügyi könyv bevezetése: termelő gazdáknak,alkalmazottainak, (vendégmunkásoknak) élelmiszert csomagolóknak - osztályzóknak, konzervipari szakdolgozóknak,

piaci árusoknak, szálódai, népélelmezési, konyhai dolgozóknak, (szakácsoknak, pincéreknek ) és minden közvetlen élelemmel dolgozó embernek.Természetesen az ÁNTSZ dolgozói, ellenőreinek is rendelkezniük kell az érvényes időtartalomra behatárolt egészségügyi könyvvel.
Az idáig szóban megjelenített Eu. szabályzás miértjét valamelyest akceptálni lehet, mert sajnos a világ haladtával rengeteg új kórokozó jelenik meg, ami ellen nem árt védekezni. Jobb a bajt megelőzni, mint annak káros hozamát látva védhetetlenné válva szenvedni.
Minden esetre várjuk meg, milyen intézkedést hoznak a jogalkotók.

Isten óvja Magyarországot, a magyar Népet. Bort, Búzát, Békességet kívánnak a Lajosmizsei Kisgazdák és Engelmann József 

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse