Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22561

Magyarországi agrártárca elbukott

2019-03-02
Adminisztrátor
442
A magyar agrárium 2019-ben összeomolhat. A Független Kisgazdapárt két évtizedes megfigyelése után tett figyelmeztetései süket fülekre találtak. Az Agrárkamarák, a MAGOSZ, a Gazdakörök , valamint az Agrárminisztérium évek hosszú során figyelmen kívül hagyták, hogy a mezőgazdaságban rengeteg teendő, csak kézzel végezhető el és az általuk meghirdetett beiskolázások semmire sem megoldások. Ők kvalifikált emberekkel akarnak gyümölcsöt, paprikát, paradicsomot, szedni?  Ilyen túlkapással csak a levesbe lehet menni, de eredményesen munkaerőt toborozni nem. Jelenleg a munkavégzést Erdélyből, Ukrajnából érkezett vendégmunkások végzik, akiknek a létszáma évről, évre csökken, de a munkabérük már a parasztság pénzügyi tűrőképességét feszegeti. Ezeket a béreket a termék nem bírja el. A termék előállítási költsége évről évre drágul, de az értékesítési ár évek óta stagnál. Álláspontunk szerint nem veszíthetünk több időt és azonnali megoldásra van szükség. Magyarországon a közmunkásokat az agráriumba kell átcsoportosítani, legalábbis tavasztól őszig tartó intervallumban. Elképzelhető megoldás lenne, ha rendkívüli esetekben, gimnáziumokkal történne kapcsolatfelvétel és még a tavaszi időszakban meghirdetni az agráriumban fennálló munkalehetőséget. 

Ami még nagyon aggasztó, hogy a termelői árakkal szemben az üzleti gyümölcsárak brutálisan magasok, 100% -os haszonkulccsal dolgoznak. A tavalyi 40%-os zöldség, gyümölcs drágulás még jobban visszafogja a fogyasztói mennyiséget, ezáltal lassan eljutunk oda, termelési ágazatok szűnnek meg. 

Nem riogatásként fogalmazzuk meg a megtapasztaltakat, de a tények mellett szótlanul nem szabad elmenni.
Isten óvja meg a magyar parasztságot. Bort, Búzát, Békességet kíván Önöknek a Független Kisgazdapárt

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse