Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24155

Lélekvándorlás Lajosmizsén

2021-02-06
Adminisztrátor
520
Milyen megfontolásból került írásra a lajosmizsei helyzetkép? Azt, ugyanis maga az élet hozta magával. Lajosmizse lélekszáma érdekesen alakul. A gyüttmentek száma egyre csak nő, miközben a helybéliek száma csökken. Statisztikai adatokba nincs értelme gondolkodni, mert közismert, soha nem volt 100%-ban igaz.
Ami érdeklődésre adhatna okot,:  miért is alakulhatott ez így? A régi, ősi alapító családok fején a haj megőszült, sokak elhunytak.
A fiatal generációk föld iránti szeretete alábbhagyott és jobbnak látták, hogy tanulással könnyebb munkához juthatnak. Ez bizonyosan igaz, de melyik társadalmi életvitel a biztosabb? Egyetemi végzettséggel mások kiszolgáltatottságával együtt élni, vagy az ősi tanyákon saját urunknak maradni és igaz visszafogottabban, de biztosabb életfeltételeket teremtve élni és családot alapítani.
SAJNOS EZ NAPJAINKBAN NEM ÍGY VAN.
Lajosmizse, Alsólajos körzetében olyan mértékű az új bevándorlók száma, hogy majd teljes polgár cserét láthatunk.
Városokból kiköltözött magyarok mellett nagyon sok német, holland, francia, olasz, román, cigány család települt le ezen a tájon.
Hová vezethet ennek a környéknek a sorsa? Egy oldalról a megújulást, rendezett tanyavilágot, másik oldalról a mezőgazdasági tevékenység elmúlást? A mostani bevándorlók már nem szívesen dúrják a földet. Egyik aspektusból megvilágítva igazuk van, de így milyen jövőképben gondolkodhatunk, MERT AZ ÉLELEM, MINDEN NÉGYZETMÉTER ÉLELMET ADÓ TERÜLET, MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK MEGÉLHETÉSÉBEN nemzetstratégiai feltétel.
Azt gondolhatjuk, politikai lépéseket kell tenni, hogy az őslakosság leszármazottai megtalálják számításaikat és itt alapítsanak családot. 
Jelenlegi kormány hangzatos kijelentésekben ábrázolja a segítségnyújtását, miközben éppen a mezőgazdasági termékek értékesítésének lehetőségében görget akadályokat. Idegen hatalmaknak kiszolgáltatott élelmiszer forgalmazás, piszokul rányomja bélyegét a magyar termékek értékesítésére. Lajosmizsén az új piac némi segítséget adott, de ez csak egy csepp a tengerben, mert a parasztság által megtermelt, gyümölcs, zöldség, gabona tonnákban számítható.
A lajosmizsei felvevő piac kb. 1%-az itt megtermelt termékeknek.
HOL ÉS MIBEN VAN A RÁKFENÉJE AZ ÉRTÉKESÍTÉSNEK?
Emlékeztetném Önöket, valamint a politikusokat, a magyar kormányt, - abban a rohadó szocializmusban, amikor a nagybanin ezrivel nyüzsögtek és vásároltak a kiskereskedők, szálloda és vendéglátók anyagbeszerzői, gyárak, iskolák, egyetemek menzáinak anyagbeszerzői, ma a nagybanin lézengenek a kereskedők. A MÚLTBAN EGY PARASZTEMBER TERMÉKE ÓRA ALATT ELFOGYOTT, EVVEL SZEMBEN  MA A VISSZA VITT ÁRÚT A PARASZT AZ ÁROKBA BORÍTJA.

TISZTELT KORMÁNY !
Ne hangzatos szlogenekkel ámítsák a magyar parasztságot, hanem segítsenek az értékesítésben. Nyilván való, a kormánynak más feladata van, de amennyi időt Orbán Viktor a vírus ügyben kampányolt, ugyan annyi időt szentelne a magyar árúk értékesítésének tárgyában, bizonyosan az elvándorló ifjúság itthon maradna és büszkén termelne. A Független Kisgazdapárt forradalmasítaná a magyar mezőgazdaságot és nem határolódnánk el a múltból átvenni, ami akkor jól működött.
Elképzelhető, ha a lajosmizsei parasztság és családjaik garantáltabb megélhetést tapasztalnának meg a mezőgazdaságra vetítve, nem lenne ennyi bevándorló, mert a tanyáikat nem adnák el.
Gondolkodjanak el Hölgyeim és Uraim! Melyik az ideális út, hogy a magyarság fennmaradjon?
Isten Óvja Önöket, Magyarországot! Bort, Búzát, Békességet kíván a Független Kisgazdapárt lajosmizsei szervezete és Engelmann József

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse