Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 212 db

Hírdetések

Összes látogató: 17741

Lajosmizse kirekesztettei

2024-02-23
Adminisztrátor
123
Lajosmizséről és környezetéről tudni kell, egy középméretű, puritán lakossággal fenntartott város. Lélekszáma, kb.11 ezerre tehető. A város környéki parasztság, földművelésből, gyümölcstermesztésből tartja fen magát. A közvetlen városi lakók, szellemi, fizikai munkát folytatnak. Egyszerű szavakat használva - munkahelyeikre, napi szinten ingáznak.
Miért is volt fontos ezt, a bevezetőben megemlíteni ?
Lajosmizse városának önkormányzata - polgármestere, képviselői - a piac rekonstrukciójára szánt pályázati összeget megszavazták, ami által a piac, új arculatot kapott.
A létesítmény, felhasználhatósági követelményeknek részben megfelel, de az eladók csökkenő száma visszavezethető az ingatlan nyitottsága miatti eszméletlen huzatra. Magyarra fordítottan, a konstrukció tervezete nem átgondolt. Télidőszakban a hideg még úgy ahogy elviselhető, de a cúg, NEM ! 
Jelen kép, másik aspektusból vizsgálva sem értékelhető. Az eladók csökkenő számára,párhuzamba hozható a vásárlók számának csökkenésével. A lajosmizsei piac forgalma, nem összeegyeztethető a beruházási költséggel. Valami arra utal, tehát van egy piac, ami nincs ?

Elképzelhető, hogy most érkeztünk meg, mit jelent a puritanizmus, valamint a tradicionális berögződés.
A lajosmizsei piac évtizedeken át a hét minden csütörtökén van nyitva. Kérdés ! Lajosmizse önkormányzata miért nem tesz lépéseket, hogy legalább némi közvélemény kutatás  szintjén utána járjanak - nem lenne ideálisabb a szombati piac nyitva tartás ?  Miért kell ragaszkodni olyan nyitva tartási időponthoz, ami bizonyítottan a múlté !
Esetünkben az is világossá vált, miért lehet a csütörtökönkénti  piac nyitva tartást, szegregáció fogalmával illetni ?
Gondoljanak bele, azok, akik napi szinten dolgoznak, de szívesen vásárolnák meg a lajosmizsei gazdák friss termékeit, egyszerűen képtelenek, mert munkahelyükről nem mehetnek el.   
Kényszerből folyamodnak a multikhoz és ott dupla áron vásárolhatják meg, éppen amit kapnak.
Évszázados magyar berögződés, hogy a családok, hétvégére teszik a nagy bevásárlást. Ez Lajosmizsén másként van. A piacon vásárló emberek átlagéletkora 60 év. Hol vannak a fiatalok ?
Dolgoznak, magyarul nem férnek a gazdák termékeinek megvásárlásához. 
Ezen kellene mihamarabb változtatni és az önkormányzati testületnek határozatot hozni, hogy a fő piaci nap, minden hét szombatján legyen. Azt, hogy valakik kis piacot akarnak csütörtökönként, semmi akadálya, de véglegesítve legyen a szombati piaci nyitva tartás. Még egyszer kihangsúlyozva !!!
Senkit abból nem lehet kizárni, hogy a lajosmizsei gazdák termékeit megvásárolhassák. 
Üdvözlettel : Engelmann József

           

 

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 212 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse