Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22560

Lajosmizse energetikai lehetőségei

2022-11-09
Adminisztrátor
144
Miért éppen Lajosmizsét emeltem ki . Javaslattal kívánok élni, hogy magunkon segítsünk.
Ilyen adottságú városka, ritkán fordul elő hazánkban, mint Lajosmizse, ahol majd minden adva van az energetikai megoldásokra.
Lajosmizsei polgárai láthatják, környezetünkben a napenergia felhasználása privilégiumot élvez. De mi van a többi lehetőségekkel ?
1. Városunk központi tavának közelségében, próbafúrással 32-36 C fokos meleg vizet találtak. Ezt abban az időben nem tartották gazdaságosnak és a kutat lezárták. Eredetileg ez a kút napjainkban is meg van, csak némi további fúrással még magasabb hőfokú vízrétegig kellene haladni. 
NEM NAGY BERUHÁZÁSSAL, GEOTERMIKUS ENERGIÁVAL LEHETNE LAJOSMIZSE KÖZINTÉZMÉNYEIT FŰTENI pld. : városháza, kormányablak, iskolák, óvodák, bölcsődék, kultúrotthon, nem utolsó sorban a közeli üzletházak, lakások stb.
Ennek az energetikai beruházásnak további előnyei között szerepelne, az iskola tó vízellátás, ugyanis a nem a földbe visszapumpált, hasznosítás utáni 16-20 C fokra visszahűlt víz bizonyos részét a tóba lehetne termelni. Megszűnne az algásodás. ( ez is költség csökkentő )
2. BIOGÁZÜZEM LEHETŐSÉGEI, ADOTTSÁGAI 
Lajosmizse környezetében működő állat tartó telepek hulladékai, ( trágyák),a város csatornázási rendszerének tartalma, ( netán gáz ), állat vágóhidak magas fehérje tartalmú melléktermékei, ( belsőségektől a tollazatig, vagy éppen bőrig bezárólag ), mindennemű városi natúr hulladék ( fű, fák lombjai, ), szelektíven gyűjtött konyhai hulladék, stb. Megjegyzendő : minden termelőnek javasolt, hogy a hőkezelt, biogázból eredő szárazanyag, kitermelt trágya. Eu. szabványnak is megfelel, tehát hasznosítható.
AZ ELŐZETES BERUHÁZÁSOK ÁLTAL, A BIOGÁZ ÜZEM BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGE 50 %-BAN JELENNE CSAK MEG, MIVEL A SZENNYVÍZTISZTÍTÓ- TELEP, ÚTHÁLÓZAT, VILLAMOSÁRAM KÖZPONTI ELOSZTÓ, EVVEL A BERUHÁZÁSSAL MAGAS KÖLTSÉG MEGTÉRÜLÉST ÉRHETNE EL A VÁROS.
3. Lajosmizse városának környezetében meglepő szélcsatornák húzódnak. Ezekben, a szél felhajtó KM/ERŐ üzemóráinak számát, érdemes lenne vizsgálat tárgyává tenni.
Összegezve : napelemekből nyert villamos energia, geotermikus energia, biogáz energia, szélenergia.
Lajosmizsei beruházás, nagyon rövidtávon megtérülne, ami viszont hosszútávra még nagyobb hasznot produkálna.
A MAGYAR KORMÁNYNAK JAVASLAT !
Országos szinten nevezzenek ki egy biztost, aki nem az íróasztal mögül próbál blöffölni, hanem a kistérségi polgármesterekkel egyeztetve, a helyszíni felmérések után  döntenének a beruházásokról.
Természetesen a pályázati rendszer alkalmazásával párhuzamban.
KISGAZDA SZEMMEL VIZSGÁLVA A LEHETŐSÉGEKET, LAJOSMIZSE, ORSZÁGUNK LEGJOBB KÖRNYEZETI ADOTTSÁGAIVAL RENDELKEZIK, AMIT KI KELL HASZNÁLNI.
Erre lenne logikus pénzt fordítani, mert a nemzetgazdaság számára hosszútávon hasznot termel.
A beruházások működtetésére munkaerőre van szükség, tehát egyebekben munkahelyteremtő is. 
KÖRNYEZETVÉDELMI SZEMPONTOK SEM MEGVETENDŐEK, MIVEL RENGETEG SZEMÉTNEK SZÁMÍTOTT ANYAG VÁLNA HASZNOSÍTHATÓVÁ.
A POLITIKAI MEGGYŐZŐDÉS - KI, MIT MONDOTT, JAVASOLT, - NEM SZABAD TERET KAPJON, ITT VALÓBAN LAJOSMIZSE VÁROSÁNAK ENERGETIKÁJÁRÓL VAN SZÓ.
Elképzelhető, hogy értelme lesz ennek a figyelemfelhívásnak és elkezdődik valami.
Isten óvja hazánkat, benne Lajosmizse városát és Lakóit. 
Bort, Búzát, Békességet kíván Önöknek Engelmann József FKgP 


 

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse