Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22560

Konzultáció és minimálbér

2021-09-08
Adminisztrátor
231
Kisgazdapárt számára nem megnyugtató, hogy van egy megválasztott politikai erő, akik minden kérdésben áthárítják a felelősséget a magyar társadalomra.
Saját meggondolásból nem mernek húsba vágó politikai, gazdasági kérdésekben állást foglalni. 
Milyen kormánya van Magyarországnak ?


Emlékeztetőül : Antal József is igaz utólagosan, de megmondta - miért nem csináltak forradalmat.
Orbán Viktor többcélú konzultációjában, a minimálbér kapta a legnagyobb vízhangot, amit a médiák azonnal beharsogták : - egymillió négyszázezren küldték vissza a kitöltött íveket, a minimálbér emeléssel több mint kétharmaduk egyetértett.
Az valóban meghatározó, hogy emelni kell, mert ilyen alacsony bérekből képtelenség megélni. Ezt a kisgazdapárt is támogatja, csak ott kezdődik a hiba, a vállalkozások, hogyan tudják a gyártott termékre ráterhelni a bérnövekedés összegét. Példák sora : 
- egy pékségben : emelkedett a liszt ára, az energiák ára (villany gáz ) és most a béremelés
Mit gondolnak a magyarok, mennyibe fog kerülni egy kiló kenyér? 800 Forintba? 
További felvetés : a magyar kis és középvállalkozók, hány embert fognak elbocsájtani, vagy talán csődöt jelenteni? Értsék meg emberek, a vállalkozók amennyiben a termékre terhelik a bérnövekmény összegét, plusz az áfa teher, úgy megdrágul a termék senki nem fog vásárolni. Akkor a vállalkozó azért csődöl be, mert nem pörög a gyártmány, nem hoz a vállalkozónak annyi hasznot, hogy bért, járulékokat fizessen és neki is maradjon egy leveskére.
Tisztelt Nyugdíjasok! Amennyiben minden jóval drágább lesz, veletek mi lesz ? A nyugdíj emelést 2,9 % - ban állapította meg a kormány, saját bérüknél a KSH szerint már 7 %-os inflációval számoltak. Most ennél a bekövetkezett minimálbér emelésnél figyelembe kell venni a nyugdíjak emelését is. 
A hatvan ezer alatti nyugdíjaknál 10% emelést kell adni, a 100 ezer forintot elérteknél 6 %-ot, 150 ezernél 4 %-ot, a 200 ezer felettieknek 2 %-ot. 
Feltehetően ilyen léptékben emelt nyugdíjjal az egyensúly megmaradna. 

A magyarországi alacsony bérekért, az idáigi összes kormány felelős. Nem szabad elfelejteni : Magyarország azért lett a nyugati tökének célpontja, mert a kormányokkal megegyeztek az alacsonyan tartott bérezésről. 
Most ennek isszuk a levét.
A Független Kisgazdapárt azonnali gazdasági korrekciót tart fontosnak, a belföldi kereskedelmi növekedést kell helyére tenni. A KSH adatait ne tupírozzák, akkor a kormány is tisztábban lát, nem kellenek nemzeti konzultációk.
Isten óvja Önöket, bort, búzát, békességet kíván a Független Kisgazdapárt lajosmizsei szervezete és Engelmann József

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse