Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22560

Kiélezett egoizmussal a válásig

2021-01-14
Adminisztrátor
400
Kiélezett egoizmussal a válásig, megérdemel egy pár mondatot. Hasonlítási alapot képez a XX.században alakult családokban bekövetkezett válások száma, a XXI. század kimutatási adataival.Megdöbbentő számokkal találkozhatunk. Történelmünk során, hazánkban ennyi válás még soha nem volt. Tekintsünk vissza az 1900-as évek elejéhez.

HÁZASSÁGKÖTÉS ELŐZMÉNYEI, KONFLIKTUSOK

Gazdagság, szegénység, hozomány, apósok, anyósok, tanultság és tudatlanság, vallási különbözőségek,kisebbségekkel már csak azért sem, stb.
Száz év távlatában, mára semmi nem változott, csak a konzum őrület még jobban kiélezte a kapcsolatokban erősödő egoizmust.
Korábban a házasodni vágyók, már tízen éves korukba egybekeltek, húsz éves asszonynak gyereke született.
Ma legyen az férfi vagy nő, az élet könnyebb oldalát választva, a szülői háznál maradnak, többnyire tanulnak és semmi máson nem jár az eszük, mint az egzisztencia megteremtésén, ( az enyém szón ), valamint kb. 30 évnél nem korábbi házasságkötés, családalapítás gondolatán.
Jelen korunkban történtek arra mutatnak, - egy harminc éves emberben az én tudat túlzottan erősen kialakul, főleg, ha ez párosul a jóléti feltételekkel, jó egzisztenciával.
Eltudja bárki is képzelni, hogy egy gazdag sráchoz beköltözik egy szerény anyagiakkal rendelkező hölgy, vagy legyen ez éppen fordítva, egy konfliktusnál nem kerül még véletlen sem szóba, - ez az ENYÉM ?
Eleve, amikor két fiatal egymásra talál, nem csak azt jelenti, hogy csak ők ketten vannak, de rögtön két család többi tagja is belép az életükbe. Nagyon sokszor a szülők negatív házassági élményei nyomja rá a bélyegét a fiatalok kapcsolatára, főleg, ha a két ifjú ezt a helyzetet nem tudja kezelni.
Ami még konfliktusokat képes teremteni, amikor a fiataloknál gyerekek születnek és az ő egoizmusukkal a szülőkben megkeresik a gyenge pontot. Szeretem, nem szeretem, kit szeretek jobban. Kit lehet kihasználni, ki az engedékenyebb? - Gyerek: azt a szülőt szeretem.
Mint felvázolt, rengeteg buktató van a család képben.
A mai fiatalok nagyon könnyen feladják a küzdelmet és éppen ezért látható a rengeteg válás.  - már többször elhangzott : öt éves házasság után a felek, - KIÉGTÜNK !
Felmerül a kérdés, ha mindenki úgy gondolkodik, hogy kiégtünk, mi lesz a megszületett gyerekekkel? Apa, vagy anya nélkül, másodházasságban nevelkednek ? Hová vezet ez az út?
NAGYBAN SÉRÜL A TÁRSADALOM, AMI EGY NEMZET SZÉTESÉSÉHEZ VEZETHET.
TEGYÜK FEL MAGUNKNAK A KÉRDÉST - amennyiben a házasságban felmerül a válás, valóban megvannak a menthetetlen indítékok. Melyek lehetnek ezek ? - alkoholizmus, drog,szerencsejáték,idegen nők habzsolása, családi erőszak. Olyanok, amik már kemény szenvedélyekké rögződnek, nagyon nehezen orvosolhatók. Legyen az bármelyik fél, aki megszegi a házasság szabályait, a másikat nehezen tudja tovább elfogadni.
Sajnos a liberalizmus a családokban is felütötte a fejét. Ma, nincs Isten, Haza, Család ? HOL TART MA AZ EMBERISÉG ? PISZOK VÁLSÁGBAN. Ezeknek a miértjét, mindenkinek magának kell megválaszolni, mert a családi berkekben, mélységében elfogultság nélkül, CSAK AZ APA, ANYA, GYEREKEK TUDJÁK AZ IGAZSÁGOT.

Álláspontom szerint, figyelemmel kell legyünk egymásra, hogy a házasságunk hosszan tartó legyen. Képzeljék, ha megöregszünk, ugye milyen jó, ha valaki mellett ébredünk és 50 év után is megfoghatjuk a kezét.
Ez lebegjen a fiatalok szeme előtt.
Isten óvja Önöket, Bort, Búzát, Békességet kíván Engelmann József


 

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse