Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22560

Júniusi tél

2023-05-06
Adminisztrátor
113
Befolyásoltság, vagy meggondolatlanság által jutottunk el erre a pontra, hogy talán, júliusban havazni fog. Hazánk lakosságának nagyobb tábora,valójában nem is érzékeli a kialakult időjárási helyzetünket, mivel a városi klíma nem egyeztethető össze a szabadabb területek hőmérsékletének adataival.
Egynéhány évvel korábban bejelentették : országunk középső területein lesz érezhető elsőnek a klímaváltozás. Nos, mára minden előrejelzés stimmel. 
Lajosmizse Mizsén, tegnap reggel 6 kor, plusz 3 fokot mutatott a mérőkészülékünk. Déli órában már 25 fok meleg volt, de amint árnyékos helyre lépett az ember, majdnem megfagyott.
Ugyan ez a jelenség tapasztalható meg, amikor a tűző napot egy felhő eltakarja. Az ember félmeztelen felső teste képtelen olyan gyorsan regenerálódni és a 25 fokban, elkezd fázni.
Képzeljék el, mi játszódhat le a termesztett kultúrnövényeikben. A fóliákban nyitott ajtók és árnyékoló háló ellenér 50 fok hőség van, a másik pillanatban 20-25 fokkal kevesebb. Nincs olyan növény, állat, vagy akár az ember, akik ezt a klímát képesek elviselni.
Ami még feltűnőbb jelenség, a napsütés hófehér színű fénye, ami az emberi földfelszínre eső árnyékvetésnél keményen fekete színezetet mutat. 
Korábbi években a napsugár színe sárgás volt és az árnyékunk színe szürkés színezetű.
Mire utalhatnak ezek a jelenségek ? AZ EMBERI ÉLETVITEL MEGGONDOLATLANSÁG LENNE MINDENÉRT A FELELŐS ? IS !!!
A politikusok, egyszerűen kényelmi szempontokat követve, nem avatkoznak be ezekbe a folyamatokba. Összehasonlításban, hogyan lehet felmérni a volt kommunizmusban történteket a mai kapitalizmus vívmányaival.
- városokban élő emberek munkahelyeiket akár kerékpárral is megközelíthették (kevesebb légszennyezést előidézve )
- a termelő gyárak, alkatrész felhasználásuk terén majd mindent helyben állítottak elő, jóval kevesebb beszállításra kényszerülve ( kevesebb légszennyezést előidézve ) 
- a turizmus terén is más szelek jártak. Nem volt lehetséges, hogy egy budapesti lakos, Londonba igya meg a reggeli kávéját, majd ugyan azon napon, Milánóban fogyasztja el ebédjét. A kommunista berendezkedés három évente engedélyezte a nyugati országokba történő turizmust ( kevesebb légszennyezést előidézve )
Ezt a sort hosszan lehet idézni, de mára minden megváltozott. A globalizmus volt az első lépcsőfok, ami által a légszennyezés még hatékonyabban teret nyert. Árú szállítás ( dízel gk. kamionok ezrei ), turizmus és árú szállítás légi és hajó úton ( több millió tonna kerazin, gázolaj felhasználásával ), ipari létesítmények káros anyag kibocsátása ( kéndioxid, szállópor, stb. ) . A felsoroltak, feltehetően csak kis mennyiségű káros anyag kibocsátók lehetnek azokhoz képest, amikről talán még nem is tudunk.  
AZ OKOSKODÓ NAGYURAK MEGÁLLAPÍTÁSAIKBAN A TEHENEKET TARTJÁK FELELŐSNEK, AZ EMÉSZTÉSÜK SORÁN FELSZABADULÓ METÁNGÁZ MIATT. AZT, HOGY AZ EMBER MIT CSINÁL? HA A POLITIKUSOKNAK VALAMI ÁRBEVÉTELT JELENT, MIT ÉRDEKLI ŐKET VALÓJÁBAN A KÖRNYEZETVÉDELEM.
Debreceni akkumlátorgyárról pár szót.  Nagy mennyiségű vízfelhasználásra van szükségük. A környékbeli lakosság, ellen véleményben reflektált a vízfelhasználásra és a környezett szennyezésre hivatkozva. MIT TETT A POLITIKA ? A Tisza- folyó vizét, csatornázás útján juttatják el Debrecen körzetébe, hivatkozásul, - a gazdáknak locsolniuk kell. Nem érdekes ? Ameddig ez a beruházás nem jött létre, addig a gazdáknak nem kellett locsolniuk ?
Megjegyzés ! Milliárdos beruházásról van szó ! Nem elég, hogy a magyar adófizetők pénzét is beruházta a magyar kormány, akkor még ezt a projektet is meg kell csinálni, hogy a debreceniek befogják a szájukat ?
MI KISGAZDÁK, RENDSZERESEN  MONDJUK : A KIALAKULT HELYZETEKÉRT, POLITIKAI DÖNTÉSHOZÓK A FELELŐSÖK.
Visszatérve a kiinduló fogalomhoz - légszennyezettség, párhuzamban KLÍMAVÁLTOZÁS !

Visszafordíthatatlan következményekkel , de mindannyian megéljük. Pusztulás lesz a játék vége !
Gyurcsányi idézettel - ezt piszokul elkúrtuk !!! FÉLREÉRTHETETLENÜL - MINDENÉRT A POLITIKUSOK A FELELŐSÖK !
j e.

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse