Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Összes látogató: 25061

Infláció számítás, kormány szájízre

2024-01-12
Adminisztrátor
100
Tisztelt Gondolkodók és nem Gondolkodók ! 
A megszólítás nem ledegradáló szándékú, de igenis sokak ezért nem hajlandóak gondolkodni, mert 3 - 5 milliót keresnek havonta és magas ívből szarnak az infláció mértékére. Ennek az írásnak megalapozottságát, maguk az élelmiszerláncok országos szintű reklám anyagai bizonyítják.
Itt nincs duma!
Minden kormánybarát statisztikai matek, a való világban tapasztalt inflációhoz képest, köszönő viszonyban sincs .  
Egy átlag magyar állampolgár, amikor az infláció nagyságát számolja, azt az egyszerű módszert alkalmazza, hogy a 2022 - 23 as évek élelmiszer reklám újságait előveszi és összehasonlítást tesz a mai élelmiszer árakkal. 
Evvel szemben a magyar kormány hűbéres alattvalói, a következő % -ban számolják az infláció mértékét. Pld. Nos,a statisztikai hivatal januárra szóló 6 %-os infláció kimutatása hogyan jött ki? Erre nagyon egyszerű a magyarázat.
Az orbáni matek nem úgy működik, mint bármely más európai országban, hogy 2023 januárjától indítja az éves infláció nagyságát decemberig, hanem havi mérleget készítve mutyizik.  Hol van az igazi szemfényvesztés ? Ezek a statisztikai számítást végzők olyan rafkók, hogy a már csökkentett árból számolják a következő havi infláció mértékét. BRAVÓ !!! Na és a következőkhöz mit szóltok ?
2022 decemberében egy kiló sertéscomb 1199 Ft volt.
2023 decemberében (árstoppal ) 1495 Ft. és csak egy kilót vehettél.  Ez így piszok derekasnak tűnő ár, de nézzük a 2023 decemberi sertéshús árakat.  
- oldalas 2200 Ft. 
egy évvel korábban 1590 Ft.
- csont nélküli karaj 2300 Ft. korábban 1700 Ft.
- zsírszalonna 1399 Ft. korábban 900 Ft.
- töpörtyű  4000 Ft. 2800 Ft.
- sertés köröm 800 Ft. korábban 400 Ft.
- belsőségek 800-900 Ft. korábban 400 Ft.
- lapocka 1800 Ft. korábban 1100 Ft.
- sertés fül 1400 Ft. korábban 800 Ft.
MARHA HÚSOK ÁRAIT, NEM SZABAD MEGEMLÍTENI, MERT ARANYÁRBAN VANNAK. 
De a magyar, egyáltalán miért is akar marhahús enni ? Orbánék netán azt is irigylik a magyar néptől, hogy legalább havonta egyszer ehessen "marhapörit" ? Bizonyosan, EVVEL IS jóirányzott GONDOLATKIESÉST IRÁNYOZNAK ELŐ, HOGY TÖBBÉ NE EMLÉKEZZÜNK A KOMMUNISTA REZSIM NYUGAT EURÓPAI JELZŐJÉRE -a GULYÁSKOMMUNIZMUSRA ?
Ehhez kapcsolódóan egy valós közvélemény kutatás eredménye. Több száz ember állítása szerint, - az 1970 es évektől 1990 ig bezárólag, Magyarország történelme során olyan kiegyensúlyozott nyugodt élet soha nem volt. Az emberek 90% -a, kereseteikből akár 3%-ra banki hitelt is felvehettek. Jóval könnyebben jutottak saját lakáshoz, családi házhoz, mint ma. Arról nem beszélve, MA BELENYÚLSZ EGY "NYELVES CSOKBA " ÉS NETÁN A VÁRVA VÁRT GYEREK ÁLDÁS ELMARAD, RÁADÁSUL MUNKÁLTATÓD IS FELMOND, - MIT TESZEL ? A BANKI HITEL "PALLÓSA" OTT LEBEG A FEJED FELETT. AZ INFLÁCIÓ ÖRDÖGE HAZÁNK CSALÁDJAIBA BELEIVÓDVA ROMBOL.
TÁRSADALMUNK TÖBBSÉGE, PSZICHÉSEN OLYAN MÉRTÉKBEN TERHELT, HOGY A MUTATÓK DRÁMAIAK. LÁNYAINK ÉS FIAINK NEMZŐKÉPESSÉGÉNEK TELJESÍTŐKÉPESSÉGE NEM VÉLETLENSZERŰ, drámai !

A MAGYAR TÁRSADALMAT, TELJESEN mértékben PADLÓRA KÜLDTÉTEK. AMI SZINTÉN EGY JÓ KÉRDÉS LEHET ÉS A KIALAKULT HELYZETHEZ KÖZVETLEN KAPCSOLÓDIK, -  MI LENNE HA AZ 1,1 MILLIÓ FIATAL KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓ MAGYAR, EGYSZERRE HAZATELEPÜLNE ?! HOGYAN, ALAKULNA A MUNKANÉLKÜLI RÁTA ? 
NA LÁTJÁTOK, EZ A K... STATISZTIKA, SOHA NEM VALÓS ADATOKON ALAPUL.
BÁRHOVÁ NYÚLUNK, CSAK A BLÖFF ! PEDAGÓGUSOK BÉRÉNEK KIFIZETÉSE IS CSÚSZTATÁSON ALAPUL. KORMÁNY HANGJA : VÁRUNK AZ EU. BIZOTTSÁGÁNAK LEVELÉRE. EZ MONDÁSBÓL ISMERTEN MEGÉRKEZETT, DE A KIFIZETÉS RÉSZE, NEMZETI ALAPBÓL TÖRTÉNIK. ERRŐL IDÁIG SZINTÉN NEM BESZÉLTEK. 

FIDESZ GYERMEKEINK AZ ÚRBAN ! SORAITOK KÖZÖTT CSAK OLVASNI KELL ÉS CSÚSZTATÁS CSÚSZTATÁS HÁTÁN MAJD MINDENÜTT ! JÓL VAN EZ ÍGY ???
K.L.  
 
  
    

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse