Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Összes látogató: 25059

Hol tartunk ma ...

2021-09-17
Adminisztrátor
220
Az abszolút nemtörődömségre mindent nem lehet fogni, de az emberiség saját maga ellen fordított butaságára nagyon sokat.
Mindehhez természetesen a mindenkori politikai vezetés is hozzájárult, kiválóan teljesítettek. Tudatosan kihasználva a társadalmat, saját önös érdekeik elérésére maximális ráfordítással járultak hozzá. 
Ha kellett : csúsztattak, hazudtak, loptak. Végeredményül összegezve, becsapták azokat az embereket, akik szavazataikkal felhatalmazták őket országunk gazdasági, politikai irányítására.

Mindezekhez sajnálatosan párosultak a következők :
- klíma változás számláját a teremtő benyújtotta
- csapadék hiány olyan mértékben terheli Magyarországot, ma, képtelenség szántani. Az őszi gabonák vetésének előkészítése majdhogy lehetetlen. Az ekék nem tudnak a földbe hatolni, mert az agyagos talaj olyan mint az aszfalt. Altalaj lazítóval sem lehet a földet előművelni, mert 40-50 centi mélységnél a 82-es traktort lefullasztja.
- a homokos talajnál, az ekék képtelenek fordítani, mert a száraz homok visszafolyik.

Összegzésül, két hónapja komoly csapadék nem volt. Borzalom !
A gabonák időben történő elvetésének hiánya,termés kiesést hoz, ami árdrágulást jelent.
A gazdák kiokosodása és gabona tárolók létesítése, magával hozta, a parasztság betárol és akkor értékesít, amikor az árak a legmagasabbak. A nagykereskedők a kellő haszonnal tovább értékesítenek, mindennek a végén a fogyasztó fizet, nem keveset!
Nagyon sajnálatos, hogy a magyar fogyasztók kielégítését, a belső kereskedelmi egyensúlyt figyelmen kívül hagyják, esztelenül exportálnak, végül a magyarokon csattan az ostor. 

A magyar kormánynak azonnal közbe kell lépni és figyelemmel a magyar alaptörvényre, ami kimondja : lakhatási jogot, a társadalom élelemhez való jutásának jogát.
Kormányunknak jóval több odafigyelést kell fordítani az agráriumra, ismerve a mai körülményeket. 
Az idáigi élelmiszer árrobbanás, csak ebben az évben meghaladja a 15 %-ot. Magyarországon az alapélelmiszerek drágábbak, mint a nyugati országokban, ahhol az emberek 3-4 szeres jövedelmmel dotáltak. 
Félelmetes emberi butaságra vall, amikor az agrárminiszter és további kormányközeli ember hivalkodóan bejelenti : MI TÁMOGATJUK A GAZDÁKAT, MILLIÁRDOKAT UTALUNK A MEZŐGAZDASÁGI ÁGAZATOKBA. 
Legyenek már végre őszinték, ha mi itt vidéken képtelenek vagyunk termelni, MI A SZART ÉR AZ ÖNÖK PÉNZE ??? A társadalom attól még éhen marad, NEM DE?
Hol tartunk ma ? Nagy szarban vagyunk. Higgyenek a közvetlen földel foglalkozó parasztoknak,az isten szerelmére. Ne a statisztikai hivatalnak bejelentéseit vegyék mérvadónak, ŐK ÚGY BESZÉLNEK, AHOGYAN A GAZDA MEGKÖVETELI. MINDENT A MUNDÉR VÉDELME ÉRDEKÉBE TESZNEK, A TÁRSADALOM MEG DÖGÖLJÖN MEG.
Higgyék el, a 800-1000 Ft/kiló kenyérárat a társadalom kétharmada képtelen megfizetni. A húsárak is az egekbe fognak járni, a többi élelmiszerről nem beszélve. HAMAROSAN HIÁNNYAL IS KELL SZEMBESÜLNÜNK.
Mit tett az emberiség az elmúlt 50 évben? Kiszabadultan tékozolt, leszarták mi lesz holnap. Ismerősi körömben egynéhány dicsekvő elmondta : tudod én a reggeli kávémat Londonban, Milánóban, Párizsban iszom, mert a fapados repülőjárat jegyei olyan olcsók.
Nos, erről ennyit. MOST ÉN KÉRDEZEK VISSZA : MIÉRT AKAROD UNOKÁD ÉLETÉT ELVENNI? MIÉRT NEM GONDOLKODSZ EMBER ???
Nincs több mondani valóm . Isten óvja a tisztességes, öntudatosan élő embert. Bort, Búzát, Békességet kíván Önöknek Engelmann József 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse