Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22561

Hibás árindex

2023-10-25
Adminisztrátor
126
Az emberiségre nézve, milyen hozama van az esztelen túltermelésnek ? 
Elsődlegesen, érdemes két részre bontani a gazdaságelméleti mutatók hozamait. Az elmúlt szocialista hiánygazdaság és környezet, valamint a piacgazdaság és környezet tárgyköreire vonatkoztatva tegyünk számításokat.
Marx és Engels elméleteiből sok mindent megpróbáltak a kommunista elmélet síkján megvalósítani, de a gyakorlati kivitelezésben, maga az ember okozott átláthatatlan, törvényt nemtisztelőn gátakat szabni, ami által 50 év próbálkozása megbukott.
A szocializmus elveiben, első iránymutató volt - senki nem maradhat munka nélkül. Arról szó sem esett, hogy ezt az elméletet, diktatórikus módszer árán kell gyakorlatba áthelyezni. Milyen negatív és pozitív hozamai voltak ennek az elméletnek ?
NEGATÍVUMOK
A munkaerő piac statisztikai adatai, a szocializmus elmélete szerint megfelelően alakult. Az akkori diktatúra háttér játszmájában, a statisztikai mutatók a szocialista elmélet irányába billentették a mérleg nyelvét. A kapitalista szabad piaci elméleteinek munkaerő gazdálkodása, versenyképtelennek tűnt. NYERTEK A SZOCIK ? NEM ! A bújtatott munkaerő átka, hogy Pld. egy budapesti darugyár dolgozóinak létszáma, 700 fő volt. 220 produktív 480 improduktív ember tevékenysége produkálta egy daru elkészítését. Az energetika és materiális előállítási anyagok árai, a munkaerő béreivel együttesen jelentek meg a végtermék forgalmi árában.
ESETÜNKBEN, AZ ADÓ KÖTELEZETTSÉGRŐL MÉG EGY SZÓT SEM EJTETTÜNK.
Higgyék el, sok esetben felmerült a kérdés, - miként lehetett egy darut annyiért forgalmazni, miközben az előállításra felmerülő költségek többnek tűntek.
A FELVÁZOLT TENDENCIA, ORSZÁGUNK IPARÁRA, MEZŐGAZDASÁGÁRA IS EGYHANGÚAN ÉRVÉNYES VOLT.
MI LETT ENNEK A VÉGE ? BANKI HITELEKET VETTEK FEL A CÉGEK, MAJD FIZETÉS KÉPTELENSÉGÜK MIATT CSŐD SZÉLÉRE SODRÓDTAK. EBBE BUKOTT MEG A SZOCIALIZMUS.

MIT LÁTUNK MA ?
A KAPITALIZMUS PIACGAZDASÁGA MÉG KEMÉNYEBB VERSENYRE KÉNYSZERÜLT. MAJD MINDEN CÉGET ÁLLAMI, BANKI HITELEKKEL KELL MEGTÁMOGATNI. MIÉRT IS? 

A versenyképesség fenntartása érdekében? 
ÖSSZETETT PROBLÉMÁK LEGBRUTÁLISABB TÉNYEZŐI : ESZTELEN ENERGETIKAI ÉS NYERSANYAG FELHASZNÁLÁS, MÉRTÉKTELEN TERMELÉS, VELEJÁRÓ ÉRTÉKESÍTÉSI GONDOK, TÚLZOTT BÜROKRÁCIA, POLITIKAI, SPORTOLÓI,MŰVÉSZETI, ALAPÍTVÁNYOK, EGYHÁZAK, NEM UTOLSÓ SORBAN A TŐZSDÉK, BANKOK, STB. (INGYENÉLŐK), AKIKNEK A FIZETÉSEIT A TERMÉKEKBE MEG KELL JELENÍTENI. AZ ADÓZÁST HAGYTUK A VÉGÉRE, AMI A KAPITALISTA ESZMÉT IS KÉPES BEDÖNTENI.
ÖSSZEVETÉSBEN
A SZOCIALIZMUS MEGBUKOTT, A KAPITALIZMUS ÉPPEN A HATÁRÁN VAN, HOGY SZINTÉN A SÜLLYESZTŐBE KERÜLJÖN.
ÖNÖK SZERINT, A JÖVŐBEN MILYEN IZMUST KELL ÉPÍTENÜNK ?
NETÁN LIBERÁLIS BANK IZMUST ÉS HA SEMMI MÁS ÚT NEM LÁTSZIK, JÁTSZUNK HÁBORÚSDIT? 
EMBEREK ! MIKOR JUTNAK EL ÖNÖK, HOGY A TISZTESSÉGES EMBERI EGYMÁS MELLETT ÉLÉSHEZ  NEMSZÜKSÉGES KONCOKAT NEM VÁLLALNAK BE : VOLT KGST, EURÓPAI KÖZÖS PIAC, NATO, ENSZ, WHO, ÉS MINDEN NEMŰ GITTEGYLETEK, BANKOK, BIZTOSÍTÓK, NEM UTOLSÓSORBAN EGYMÁS LEMÉSZÁRLÁSÁRA ALKALMAS FEGYVERGYÁRTÓK. 

IZRAELBEN MÁR ÉVEK ÓTA MŰKÖDNEK ZSIDÓKBÓL ÁLLÓ KISEBB EMBERCSOPORTOK, VALAMINT AMERIKÁBAN IS, AKIK FEGYVER NÉLKÜL BÉKÉBEN ÉLNEK. A LÁTOTTAK ALAPJÁN AZ EMBERISÉG TÖBBSÉGE, EZEKET AZ IRÁNYZATOKAT ELUTASÍTJA, UGYANIS A GÁTLÁSTALAN VAGYONSZERZÉS ÖRDÖGI KÖRÉBE KERÜLTEK ÉS ÉSZRE SEM VESZIK, TETTÜKKEL A GLOBÁLIS VILÁGOT PUSZTÍTJÁK. Szemét szemét hátán,felesleges tárgyi eszközök. Mindezek elérése érdekében PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ, MAJD ENNEK MEGTEREMTÉSE UTÁN, BETEGSÉGEK : SZÍVINFARKTUS, AGYÉRGÖRCS, CUKOR BETEGSÉG, STRESSZ, IDEGÖSSZEOMLÁS, találkozás a megváltóval, vagy a sátánnal.
A VÉGELSZÁMOLÁS UTOLSÓ PILLANATÁBAN VALLJUK BE - EZT AZ ÉLETET PISZOKUL ELRONTOTTUK !
A JÖVŐ GENERÁCIÓINAK, NEM SZABAD UGYAN EBBE A HIBÁBA BELEESNI, MINT AMIT AZ ELŐDÖK ELKÖVETTEK.
ISTEN ÓVJA ÖNÖKET !
J.E.
        
 
        

   

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse