Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24155

Hatalmat diktatúrával

2021-10-26
Adminisztrátor
294
Társadalmak jönnek mennek, de mindegyikükben fellelhető a diktatúra. Egyszerű megközelítéssel - ameddig két ember él ezen a földgolyón, bizonyosan különbözőségek mindig lesznek.
MINDENKINEK MEGFELELNI KÉPTELENSÉG.
Egyszerű példaként érdemes felvetni - amennyiben egy juhásznak nincsenek "jól kiképzett harapós terelő kutyái", addig a nyájat egyben tartani, az "állatokat" terelni NEM LEHET. A birkáknál azért kedvezőbb a helyzet, mint az embernél, mivel ezidáig, egyetlen juhásznak sem sikerült  birkái száját befogni. Hagyják magukat terelni, de legalább  TOVÁBB BÉGETNEK. 
Az emberiség esetében A KÖRÜLMÉNYEK mást mutatnak, vannak megfélemlítés általi beszari  szájzárasok, vagy hatalmi háttérrel engedélyezettek, akik besúgói szerepet felvállalva lapítanak.
Melyik emberi norma lehet elfogadható? Egyik sem! Érdekből lapítani, vagy besúgóvá válni és bemószerolni más véleményt valló embertársakat. Milyen emberi normára vall?
MIKOR ÉS HOGYAN LEHETNE MEGVALÓSÍTANI EGY DEMOKRATIKUS DIKTATÚRÁT?
Mi magyarok, ezt már átéltük.
 1978 és 1989-ig bezárólag a magyar társadalom kommunista diktatúrában élt. A jelzett idő intervallumban a diktátor rájött, engedni kell, így valami megváltozott és az egyszerű kisemberek is képesek voltak munkájukból javakhoz jutni. A társadalomnak ez a jelenség olyan felhajtó erőt adott, hogy sokak magukat sem kímélve két műszakot is lehúztak. Fényt láttak az alagút végén. Akkor mindenkinek CÉLJAI VOLTAK, MERT LEHETTEK !
Annak ellenére, a kommunista hatalom a fejekbe véste - kuss, politikai sokszínűség nem engedélyezett!
Ezt az emberek tudomásul vették, dolgozhattak, hosszútávon hitelt vehettek fel és lakhatásukat maguk is megoldhatták. Barátok, kollégák segítettek egymásnak ÉPÍTKEZNI és lám, NEM a bankok gazdagodtak. Vagy éppen azt mint ma látható - a munkahely elvesztése miatt, a fizető képtelenek feje felől a végrehajtók elviszik a család vagyonát, házát, lakását. 
TUDJÁK ÖNÖK MILYEN PISZKOS VILÁGBAN ÉLÜNK ?
Diktátorok ma másként dolgoznak, mint a szidott "átkosban". Látszat jólétet ajánlanak fel a társadalomnak, miközben politikai szakosítottak folyamatosan vizsgálják a társadalom pénzmozgását, a társadalom rétegeinek gyarapodását.
VANNAK  EGYESEK, akik tűz közelben gazdagodhatnak, ők besoroltak a diktátor szárnya alá. Evvel szemben vannak a "GÜZÜK", akik életük végéig -igaz pofázhatnak- robotolhatnak, akkor sem viszik sokra. Azért, netalán a szegényebb rétegből valakik feltörekedni kívánnak,  gazdagodásuk láttán, a diktátor avval szembesül, rögtön megjelennek a hatalom pribékei és kérdést intéznek a személyekhez - beálltok a sorba, vagy kicsinálunk. Ilyen körülmények között élnek ma kis és középvállalkozók. Teljes mértékben kiszolgáltatottak. Ennyi tönkrement vállalkozást, végrehajtás alatt álló lakást, házat, stb. még nem produkál ebben az országban a történelem. MI EZ HA NEM DIKTATÚRA? Más kivitelben, de AZ !
Következő diktátum : csináljatok gyereket.
Egy egészséges társadalomban az emberek tudják mikor akarnak családot alapítani. NEM KELL ŐKET NOSZOGATNI, vagy majdhogy bizonytalan hitelekkel a mézes madzagot elhúzni az orruk előtt, hogy gyereket vállaljanak. Egy galambpár mielőtt tojásokat akar rakni, hogy szaporodhasson, először a fészküket rakják meg, nem fordítva- ELŐSZÖR SZERETKEZÜNK, majd lesz, ami lesz.
Ezeket a társadalmi problémákat hosszan lehet sorolni, de milyen hatást válthatnak ki  POLITIKAI FENNHATÓSÁGBÓL ?
Még idegesebbek lesznek, kapkodásba kezdenek és a vége " a foguk fehérjét" kénytelenek lesznek kimutatni, de akkor már túl késő.
EZEK UTÁN DŐL EL VALÓJÁBAN, a diktátorok milyen mértékben ragaszkodnak a hatalmukhoz. Képesek valóban DEMOKRATIKUSAN ELJÁRNI, vagy fegyveres konfliktusba kezdenek, szembe helyezkedve a SZÁJZÁRAT NEM VISELŐKKEL SZEMBEN. Emberi sorsok dőlnek el. A politikai hatalom megdöntőinek kikiáltottakat megbélyegzik, velük szemben jobb esetben eljárást kezdeményeznek és nem úgy mint a múltban, de azért  "FELAKASZTJÁK".
Milyen összetevőket láthattunk ? Nyomás gyakorlással a hatalomért.
Minden esetben, demokráciát csak olyan országban lehet megteremteni, ahol :
-  a társadalom és vezetői valóban függetlenek akarnak lenni 
- a társadalom megérett arra, hogy saját maga által megfogalmazott alkotmány szerint kíván élni
- maga a társadalom, többségében politikai, gazdasági tisztánlátásra képes

Nagyon sok összetevője van egy demokratikus jogállam megalkotásának. AZ EMBERISÉG EHHEZ MÉG MINDIG NEM NŐT FEL ELÉGGÉ, ÉPPEN EZÉRT SZEMET LEHUNYVA TŰRI A DIKTÁTOROK JELENLÉTÉT. 
REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA jeligével, üdvözlettel : Engelmann József

 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse