Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24154

Gazdaságtanból elégtelen

2023-02-13
Adminisztrátor
143
Tisztelt Magyar Honfitársaink, Gazdák, Tejtermelők !
A magyar kormány gazdaság megszorításai nem új keletűen jelenítették meg az árdrágulást, hanem ennek jelei, már korábbi időpontokra volt visszavezethetők.
2019-20 - as évek időjárás jellemzői megfelelően alakultak. A kenyérbúza ára 60000 ezer Ft / tonna volt, árpa, tritikálé, rozs 40000 ezer Ft / tonna.
Szálastakarmányok árai a következő képen alakultak : nagyméretű körbála széna ára 3000-4000 ezer Forint volt, a lucernáért 6000 ezer forintot kértek.
A tejágazatban a takarmányok árai lehetővé tették, hogy a gazdák a tej felvásárlási áraival igaz elégedetlenek voltak, de némi remény fennmaradt a tovább termelésre.
2019-20 as évben a kistermelő paraszt egy liter tejért 75 Ft. kapott, a nagyobb ágazatok a kompenzációs felárral 90 - 100 Ft.-t.
Ezek az árak, extra minőségű tejre vonatkoztak. 
Nos, nézzük meg az üzleti forgalmazásban a tej árakat 2019-20 ban, literenkénti 160-170 Ft. volt a 2.8 as tej ára. Amennyiben a paraszttól történő felvásárlási árat összehasonlítjuk az üzleti forgalmi árral, teljesen megfelelt a gazdasági árképzésnek. Túlzott gazdasági haszonszerzés nem történt. Etikusan, gazdasági haszonnal történt a forgalmazás. 

HOL TARTUNK MA.
Időközben a magyar kormány minimálbért emelt, energia árrobbanás történt, üzemanyag árdrágulást hajtott véghez, ami a szállítást azonnal növelte, tehát mindez összesítve, akár kényszerből is, de árdrágítási felhajtó intézkedést hozott magával.
Ki kell jelenteni, a tejágazat nem napjainkba ment tönkre, hanem amikor a kisparasztoknál már korábbra visszavezethetőn az alacsony tejárak miatt csődközelbe kerültek és befejezték az állattartást.
Magyarországon 10 ezrivel fejezték be a tehéntartást. A Fidesz-KDNP kizárólagosan a nagytermelőket támogatta, a kicsiket hagyták tönkremenni. Tudni kell, ott ahol egy állományban 600 fejőstehén van, ott a termelő ágazat, azonnal zsarolhatóvá válik. A kereskedők olyan nyomott árat ajánlanak a tejért, aminek jövedelme éppen az állomány fennmaradására elég.
Minden esetre a Fidesz-KDNP kormány agrárpolitikája megbukott. Kompenzációkról felesleges szót ejteni, mivel ezek az összegek uniós pénzek, nem a magyar kormány adománya. Ja, hogy ők ezt úgy állítják be, hogy ők segítik, mentik meg az ágazatot, az is ugyan olyan blöff, mint sok minden más. 
Ki kell jelenteni, amennyiben a kormány a magyar paraszttól veszi el a jelenlegi kifizetett tejárának 20 %-át, AZ ÁGAZAT, TOTÁLISAN BECSŐDÖL.
A FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT LAJOSMIZSEI SZERVEZETE, AKIK KÖZÖTT TÖBB TEJTERMELŐ VAN, NEM HASRA ÜTVE BESZÉLÜNK. CSAKIS A TÉNYEKET ÁLLÍTJUK.
FELSZÓLÍTJUK NAGY ISTVÁN MINISZTER URAT, GYŐZZE MEG FŐNÖKÉT, HOGY TOVÁBBI BUTA INTÉZKEDÉST NE HOZZON.
A JELENLEGI TEJ, LITERENKÉNTI ELŐÁLLÍTÁSI ÁRKÉPZÉSE A TERMELŐNÉL, LEGALÁBB 150 FT / LITERNEK KELLENE LEGYEN, HOGY AZ ÁGAZAT VALAMELYEST FENNMARADHASSON.
A TÉNYEK NEM AZ ÍRÓASZTALOKNÁL DŐLNEK EL, HANEM A GYAKORLATI VALÓSÁGBAN. POFÁZNI NAGYON TUDUNK, DE A TÉNYEKET NEM ÉRDEMES MEGTERMÉKENYÍTENI, MERT PISZOKUL SZAPORODNAK, AMI HOSSZÚTÁVON KELLEMETLENSÉGGEL JÁR.

ISTEN, HAZA, CSALÁD EGYÜTTESEN VÉDELMEZZE HAZÁNK MAGYARJAIT.
BORT, BÚZÁT, BÉKESSÉGET KÍVÁNNAK ÖNÖKNEK A FÜGGETLEN KISGAZDÁK.
    

 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse