Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Összes látogató: 18788

Energia felhasználási lajstrom

2021-10-29
Adminisztrátor
325
Szenteljünk néhány percet a politikai befolyással működtetett energia szektorra.
Múltszázadban a társadalom szívesen követte az energia függvényű ipari eszközöket, amikkel a munkaerőpiac stabilitást kapott. MUNKANÉLKÜLIEK számát korlátozó program szerint lett működtetve.
Konkrétan, miről is van szó ?
Mi számít energiának? Időrendi sorrendben : fa, szén, olaj, gáz. Mai modernnek számított energiák : víz, szél, atomerőmű, nap. Ezek lennének az energiát biztosító anyagok, de ezeknek a felhasználásához ipari berendezések szükségesek. Ipart működtető szektorok : fakitermelési ágazatok, bányászati ipari ágazatok, nehézipari ágazatok, nagy áramerősségű elektronikai berendezéseket gyártó ipar, gyengeáramú berendezéseket gyártó ipar, nukleáris ipari ágazatok és ezekhez kötődő kisegítő iparágazatok.
Országunk lakosságának energia felhasználásában a hő előállítás (fűtés) nagyon érdekes pályaívet futott be napjainkig.
Az embert szolgáló hőt, régen a fa elégetésével nyertük. Kemencéket, kandallókat, vaskályhákat használtunk. Ezek után a nevezett fejlődésre hivatkozásul jött képbe,a gravitációsan működtetett központi széntüzelésű fűtés, ezt követte az olajkályha, olaj kazánok, elektromos fűtőrendszerek, majd a gázfűtés. Napjaink modern fűtéseit biztosítják : nap kollektorok, geotermikus energia, stb. Ezek a fűtési technikák villamos energia függők, ugyanis az energiát biztosító anyag, magától nem képes hőleadásra, elektromos forgató berendezést kell alkalmazni.
MODERN VILÁGUNK ÉS AZ IPARI INNOVÁCIÓ ismételt túlkapásaiban azt láthatjuk az épülő új házakon nincsenek kémények, mondván : energia takarékossággal a jövőért, a légszennyezettség korlátozása mindenek előtt.
Kérdést kell feltenni : mi van akkor, ha télidőszakban áramkimaradás lép életbe ? Mi fogja forgatni a fűtések vizét, miközben minden keringető szivattyú 220 volttal működik ? A házakon kémény nincs, tehát a lakók megfagynak ? Már megint túl sok az okoskodó?
Kormányunk támogatja innovatív energia felhasználási eszközöket, amivel új iparágazatok jönnek létre,evvel párhuzamban a munkanélküliek számát is csökkentik. Ez derekas dolog, de mi van azokkal az állampolgárokkal, akik vidéken szegény körülmények között élnek, sparhelyttel fűtenek, főznek, fa felhasználásból nyerik az energiát?
LEHET, HOGY SZEGÉNYSÉGÜK ELLENÉRE, ÉPPEN ŐK LESZNEK A TÚLÉLŐK, AKIK NEM FAGYNAK MEG? A modern, agyongondolt világ nemcsak valamiféle ismételt politikai szemfényvesztés. Az elektromos autókhoz is kell nem kevés energia. Azt majd honnan?
Az emberiség orránál fogott vezetése visszájára fordult. Bizonyosan VISSZATÉRÜNK A CSERÉPKÁLYHÁKHOZ ? AZ LESZ AZ ÚJ MEGOLDÁS ?
A fűtés idő kezdetével kemény hangok ütötték meg az állampolgárok fülét : akik fával fűtenek, ők a legnagyobb széndioxid és szállópor kibocsátók. A hangadók nem tennék jobban, ha inkább a fosszilis energia felhasználás által kibocsátott milliárdnyi tonna káros anyag kibocsátók ügyében vizsgálódnának ? 
A POLITIKUSOK NEM MERNEK HATÁROZOTT LÉPÉSEKET TENNI,mert a költségvetés látná kárát.
Itt nincs duma, ÖSSZEGZÉSÜL : rossz irányban mozdult el a politikai, gazdasági hatalom irányítása.
PÉNZ VEZÉRLI A VILÁGOT, ami a józan emberi elmén felülkerekedett, és durván, gyors tempóban szedi áldozatait.
Valójában lenne MÉG esély a túlélésre, de ahhoz az AFRIKAI KONTINENST kell visszaállítani eredeti állapotára. 
MIBŐL ? Katonai költségvetés visszafogásából, államvezetések létszámának radikális csökkentésén át a bürokrácia újragondolása, politikai pártokra, civilszervezetekre, egyházakra, megszabott költségvetési hozzájárulások újragondolásán át az Európai Uniót működtettetők létszámcsökkentésével és ezt a sort nagyon hosszan lehet sorolni. LENNE PÉNZ, DE POLITIKAI AKARAT KELL HOZZÁ.
Ezek a gondolatok valójában beton kemény falaknak ütköznek, MERT A BÜROKRATÁK VÉDIK A KONCOT.
MIT ÉRDEKLI ŐKET AZ EMBER ? Egy a lényeg - MI LÁTVÁNYOSAN TÁRGYALUNK ! MEGOLDÁS MEG AZ ABLAKBAN !!!
Kisgazdák gondolatával egy szebb életért jeligével a szerkesztő.           

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse