Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Összes látogató: 25060

Ellenőrizetlen hírközlés

2023-05-18
Adminisztrátor
156
2023.05.18.-án közölt RTL hírben utaltak, a Dömsöd-község ívó víz szennyezésére.
A híranyagban szereplő polgármester állítása szerint, a községi zártrendszerű vezetékes vizet, privát fúrt kutak szennyezték el.
A polgármester elmondása szerint, az elkövetkezendő napokban minden ingatlanhoz kivonulnak, hogy a fúrt kutakat ellenőrizzék, kinek a fúrt kútja okozza szennyezést. 
Tisztelt Polgármester Úr, tisztelt önkormányzati testület !
A híradás anyagából elhangzottak, valahol piszokul sántítanak, ugyanis egy zárt ivó víz hálózatba, csak akkor kerülhet szennyező anyag, ha a község ívó víz forrása szennyezett, vagy a vezeték sérült. Egy totális csővezetékes zárt rendszer elvén szolgáltatott ívó víz, a tisztító állomástól a fogyasztók csapjáig sérülés mentes, OTT A VÍZ SZENNYEZETTSÉGÉHEZ A KÖZSÉG LAKOSSÁGA ÁLTAL FÚRT KUTAKNAK SEMMI KÖZÜK.
Fizikai törvények okán, amennyiben a községi kút szabályszerűen készült el és a felső rétegű talajvizet kizárták, úgy az alsó rétegből felszívott víz, főképpen tisztító állomás közbeiktatásával, nem lehet szennyezett. A vízerek viselkedését igaz senki nem tudja szabályozni, tehát az is szóba jöhet, hogy az alsó rétegekbe új vízerek törtek be, amik valóban szennyezést okozhatnak. Dömsöd a Duna közelében helyezkedik el, tehát könnyen előfordulhat, hogy az alsó rétegekben a vízáramlás éppen a községi kút folyamatos szívó hatása miatt tört be az önök hálózatába. Minden esetre, az állampolgárok által fúrt 10-zen és 23 m mély kutaknak, semmi befolyásuk nincsen az önök jóval mélyebbre fúrt kútjukra.
Egy tény, az RTL híradása újabb bizonytalanságot, pánikot okozott, az amúgy is folyamatban zajló kútmizéria tárgyában. 
Feltételezhető, Dömsödi polgármesternek ismeretében kell legyen a törvény, mely szerint magántulajdonba való behatolást a törvény bünteti. Azt a kijelentését, hogy - minden ingatlanba bemegyünk és vizsgálatot folytatunk a kutakkal kapcsolatban, ott valami más indíttatás van a háttérben, MÉG AZ IS ELKÉPZELHETŐ- POLITIKAI !
A pánikkeltés, feszültségkeltés nem jó tanácsadó. Első lépésben belső vizsgálatot kell folytatni, - mi van a hálózati vízzel. Egyértelműen a szolgáltató kötelessége a hiba elhárítás. Amennyiben a dömsödi önkormányzat a szolgáltató, az ő feladatuk a hibát feltárni és elhárítani.
NAGYON JÓ TANÁCS !
BÁRMI TÖRTÉNIK, NE A KIS,  EGYSZERŰ EMBEREKET KEZDJÉK FELELŐSSÉGRE VONNI. FELTEHETŐ KÖZSÉGI PROBLÉMÁNAK OKOZATÁT, NE A KISEMBEREKRE TERHELJÉK. BÉKÉSEN, NYUGODT KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TOVÁBB ÉRSZ, MONDJÁK A TŐLÜNK OKOSABBAK .
Dömsödön, a probléma mielőbbi megoldásához sok sikert kívánunk, továbbá : Bort, Búzát, Békességet ! KISGAZDÁK. 
 
 

  

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 18 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse