Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 212 db

Hírdetések

Összes látogató: 17741

Defekt az agráriumban IV.

2018-01-25
Adminisztrátor
594
GYÜMÖLCSÁGAZAT

A Kisgazdapárt számára a  mai napig terhet jelentő személynek, 1994 tájékán felhívtuk a figyelmét: - nagyon vigyázni kell a gyümölcs- szőlőtermesztés ágazatban milyen törvények fognak életbe lépni. Az Unióba való belépés "vádalkuin" a  tárgyalások, magyar szemszögből még nyitottak voltak. Minden lehetőségünk megvolt, hogy a magyar gyümölcs és szőlő fajtákat megőrizzük, és tájjelegű élelmiszert produkáljunk. Hosszan tartó tárgyalások a magyarság számára ismét negatívan léptek hatályba. A szakmai hiányosság rányomta bélyegét a múltban tevékenykedő szakembereknek mondottak intézkedéseire. Nem, vagy nem akarták észrevenni a nyugati diktátumokban rejlő, magyarokra néző hátrányokat. Egy egyszerű mondat: aki belelépett egyszer a sz...a, és abból éppen kilép ,oda a magyarnak miért kell azonnal belelépni? Egyszerű a magyarázat. Nyugat- Európában már jóval korábban rájöttek, a kézi munka az agráriumban drága, a termék árában a plusz költséget nem lehet bele kalkulálni. A gyümölcsöt az üzletek képtelenek eladni, óriási vesztességet produkál a rohadt gyümölcs a polcokon. A német kereskedelmi, politikai érdek és a német parasztság jobbnak látták, ha bizonyos gyümölcsfajtákat az európai gyarmatokra helyezik át, mert ott még olcsó a munkaerő. Így kerültek a meggyes ültetvények hazánkba. Saját magam részéről átélt eset. Német paraszt: - Josef, ott van 20 ha meggyesem, a terméssel azt csinálsz, amit akarsz, a fákat úgyis kivágom! A magyarországi gyümölcságazat végóráit éli, mert itt is emelkedtek a munkabérek. A nyugat csak a kézzel szedett elsőosztályú árút veszi meg. Ezt sajnos lassan mi sem tudjuk produkálni, mert nincs magyar munkaerő. Jelenleg még Erdélyből jönnek vendégmunkások, de meddig? Ami még rettentően fontos. Ezek a fafajták úgy lettek kikísérletezve, hogy direkt termő alacsony növésűek a fák, mivel már korábban  tudták a gyümölcs leszedése gépi módon olcsóbb. A péppel szedett gyümölcsöt kizáróan a konzervipar vásárolja fel. A kézzel szedett meggy ára a magyar  piacokon 600-1000-1200 Ft / kiló. E- közben a termelő minden ráfordítás ellenére olyan mértékben alulfizetett, hogy lassan a magyar parasztság is arra az elhatározásra jut, mint a német tette:  KIVÁGJÁK A MEGGYESEKET.
A  MAGYAR AGRÁRIUMBAN  FEJE TETEJÉN ÁLL MINDEN. SZAKMAI, POLITIKAI, NEM HOZZÁÉRTÉS TAPASZTALHATÓ MEG MAGYARORSZÁGON ÉS AZ UNIÓBAN EGYARÁNT. EZT A SZAKMÁT ÚGY PADLÓRA KÜLDTÉK, HOSSZÚ ÉVEKRE VAN SZÜKSÉG HOGY ISMÉT TALPRA ÁLLJON. 

A SZŐLŐ ÉS BOR ÁGAZATNÁL UGYAN EZ A HELYZET.

Politikai erőből kiépített szakmaiatlanság, vagy egyszerűen hazaárulás szemtanúi vagyunk???
A Független Kisgazdapárt agrárgazdálkodásra utaló törvényeit rendszerválón, a jobb élet érdekében kívánjuk megvalósítani.

Vannak, akik okosan hülyéskednek és akik hülyén okoskodnak.

Ezt a MAGYAR NEMZET NEM ENGEDHETI MEG. HAZÁNK ÉLELMISZER STRATÉGIÁJA SZENT ÉS SÉRTHETETLEN!!!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!  Ezúton kívánunk Önöknek, Bort Búzát Békességet Kisgazdák és Engelmann József

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 212 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse