Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Összes látogató: 18789

Defekt az agráriumban III.

2018-01-24
Adminisztrátor
580
Valóban elgondolkodtató. Mit műveltünk az elmúlt száz évben? Mit művelünk ma? Minden nemzetnek, így a magyar népnek is, szent és sérthetetlennek kell legyen az élelmiszer biztonsága!  A élelmiszerre vonatkozó kiszolgáltatottság  politikailag a legnagyobb bűn. Minden áron meg kell akadályozni, hogy kalandorok a magyar agráriumot széles körűen tönkre tegyék.
 
Erre utalóan, az állattenyésztésben végbement szakmaiatlanságot vizsgáljuk.

Baromfi ágazat
-
őshonos magyar fajtákat Gödöllőn találunk és Erdélyben. Magyarországon a tanyákból eltűntek a kopasz nyakú tyúkok, a parlagi fajták. Ma milyen egyedek vannak köztudatban? Genetikailag módosított: hús hibrideket, tojó hibrideket, stb. Ezek a fajták, rövid időtartalmú életük alatt intenzíven tápláltak, ami által a húshibridek 8 hét leforgása alatt elérik a vágási súlyukat, de ha nem vágják le őket, egyszerűen elpusztulnak. Ugyan ez tapasztalható meg a tojó hibrideknél. Egy hagyományos magyar fajta 2-3, akár 5 évig is élt a tanyákban, evvel szemben a mai tojóhibrideket intenzív tartásban egy év alatt kitojatják és utána fillérekért értékesítik. Ezeknek az állatoknak a táplálékát nagyüzemileg állítják össze, ez által : minden ami belefér! Személyesen volt lehetőségem megtapasztalni:  szegény állatok, amikor meglátták a nappali világosságot megijedtek, az eléjük tett búzát, kukoricát nem ismerték, tehát nem is ették. A ketreces tartás, egyenlő az állatkínzással. Az együtt zártan nevelt állományban  kialakulható betegségek elkerülése végett, folyamatos gyógyszeres kezelést kapnak, ami a későbbiekben, mint emberi élelem jelenik meg. Svájcban a politikusok felismerték milyen következményekkel jár, ha ember számára, élelmiszer gyanánt ilyen táplálékot tesznek az asztalra és villám gyorsan intézkedéseket hoztak. Nem hagyták a nemzetünket egészségtelen táplálékhoz jutni.

Sertés ágazat
Itt sem különb a helyzet. 
A hagyományos magyar fajtáknál a 125 kilós leadási súlyt, hagyományos takarmányozás mellett, 10-12 hónap alatt érik el. Evvel szemben a koncentrál táptakarmánnyal nevelt a hibrid fajták, 5-6 hónap alatt vágó készek. Ezek az állatok ugyan úgy felpumpált izomzatúak, mint a konditermek fiai és lányai.

Szarvasmarha, juh, kecske,ágazat
Ezekben az ágazatokban is belenyúlt a tudomány és a politika. Feltehetően a magyar  politika szorosan az unióval  mindent megtettek, hogy a magyar fajtákat szérűre helyezzék. Komoly hangadás azért ment a magyar fajták megtartása mellet, de ez volt csupán a kacsa a dologban.Olyan törvényt hoztak, hogy a magyar paraszt akkor kap állami támogatást, ha húshibrid állományt tart. Így kerültek magyar honba a francia fajták. Ezek eszméletlen húskolosszusok 12 -15 mázsára híznak.Genetikailag előállított állatokról, az FM-ben üllő "észkombájnok", azt találták ki, állami támogatást csak annak a gazdának adjunk, aki ezeknek a hímivarú egyedeivel keresztezi a magyar tarka, Holstein -Fries magyarországi állományt. Amihez sok ész nem kell, nos amennyiben egy vékony testfelépítésű tejelő Holstei-Fries tehenet evvel a francia fajtájú bikával fedezünk, katasztrófa keletkezik. A tehén képtelen a nagy csontozatú borjút a világra hozni és könnyen belepusztul. Amennyiben a megszületett borjú nőivarú, abból soha többé nem lesz jó tejelő marha. A  francia bika által hozott gének kimondottan rossz tejhozamú francia tehénre vezethető vissza. Ilyen egyszerű egy ország marhaállományát tönkre vágni.  Pénzért mindent! Ugyan ez vonatkozik a birkákra, a törzs kosok bevezetésével, és a magyar kecskeállományra is. Pár gazda alpesi bakokat vett és azok egyedei forognak az országban ,mert a gazdák csak azokra kapnak állami támogatást, ha fülszámozott pedigrés bakokkal fedeztetnek. A kör már bezárult. Hamarosan az országunk állománya beltenyészet lesz. A gazdák sikítoznak: - idegen vérvonalú bakkecskét keresünk!
Ahová csak nézünk, mindenütt " defekt az agráriumban", mert eladtuk a lelkünket. A többirányú megfelelés ezt szülte.
 
Emberek, egy nemzet élelmezésével szórakoznak?

Az íróasztal és a papírok sok mindent elbírnak, de ez a magyar népet nem nyugtathatja meg.
Ezúton ismételten kérjük a választókat, mérlegeljék az írottakat és a változás elérése érdekében szavazzanak a Független Kisgazdapártra.
Kötelessége a pártnak, hogy a hibákat korrigálja, a magyar paraszt visszakapja becsületét, " mert ha a paraszt nem sz..., az urak nem esznek"!!! Isten óvja Magyarországot! 

Bort Búzát Békességet kíván Önöknek  Független Kisgazdapárt és
Engelmann József
 

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse