Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Összes látogató: 22561

Defekt az agráriumban VII.

2018-01-28
Adminisztrátor
616
Egy kicsit hosszadalmas a fejezet, de megéri elolvasni.
Korrupció, aminek 10 millió Magyarországon élő látta kárát.
Érdekesen alakult helyzet vezetett a kereskedelemben, ami által betekintést kaptam:  ez nem tisztességes embernek való pálya, de azért a kíváncsiság belehajtott. Az anyagiak nem izgattak, mert más irányú tevékenységemmel elért pénzügyi forrásom, a minden napi betevőmet biztosította. Próba pályára kerültem. Mint ifjú titán, olyan, hogy munkaidőt nem ismertem, ha kellett 16-18 órákat dolgoztam.
NÉMETORSZÁG,  MAGYAR-NÉMET  IMPORT-EXPORT 1986
- Németországi ismeretségem a zenélés által gyorsan fejlődött. A Magyarországon szerzett főzési tudományt is igaz csak alkalmanként, de MAGYAR NAPOK nevezetes eseményein sikerül bizonyítani.  Így ismertem meg Németország legnagyobb májpástétom gyáros fiát, aki felkért, mivel tudta, hogy magyar gyerek vagyok és Magyarországon éltem,  bizonyosan megtalálom azokat a vonalakat, hogy évi 140 tonna libamájat tudok az apja gyárának biztosítani. Felkért, hogy váltsam ki a Magyar-Német export - import tevékenységre jogosító engedélyeket. Ezt megtettem. Így kezdődött a kálvária, így ismertem meg a Magyarországon folyó gazdasági maffia tevékenységét. 
 A májpástétom gyáros következőt kérte: - nekem 140 tonna libamáj kell évente, ennyit dolgozunk fel, de az egyenesen Magyarországról beszállított legyen, az Ön, az az én import irodámon keresztül. Német úr:  - 80 DM-et tudok fizetni / kiló. Rendben van, volt a válaszom. Eljöttem Magyarországra és kerestem azt a külkereskedelmi  céget, akik a libamáj exporttal tevékenykedtek.. Természetesen megtaláltam, ez volt a HUNGAVIS. Kis kopott iroda, amin elcsodálkoztam és feltettem magamnak a kérdést: - JÉZUSOM, ITT ÍGY NÉZ KI EGY KÜLKERESKEDELMI CÉG? Természetesen a későbbiekben derült fény, csak a libamáj ügyének forgalmazása tartozott ehhez a kopott irodához. Az eredeti cégnek palotája volt. Nos, 1986-os időről beszélünk. Ebben az irodában egy fura töpörödött alak nyitott ajtót és olyan agresszívan fogadott, hogy majd hanyatt estem. Következő történt.:  a töpörödött, - mi van, kit keres? Nem köszönt. - jöjjön be! Görnyedt hátú törpe, előttem ment, egy szót sem szól. Az irodában rám parancsolt. - üljön le, és mit akar? Én köszöntem ismét és elmondtam 140 tonna libamájat rendelek évente. Erre a törpe felállt, -tudja mit, mennyen Münchenbe, ott van a Nieder-Reiter cég tárgyaljon azokkal. Úgy kidobott, mit a szart. Piszok mérges lettem. Elmentem Münchenbe. Meglepő volt az ottani fogadtatás, szintén egy hasonló figura fogadott. Ő egy kicsit udvariasabb volt, de érezni lehetett a levegőben, nem pendülünk egy húron. Rátértünk a libamájra. A müncheni fazon. - igen tudunk 140 tonnát biztosítani, de az ára 120 DM /kiló. Itt döbbentem meg, mert a libamáj pástétom gyáros ugyan ennyiért vette a libamájat, tehát ezért mondta nekem: - adok 80 DM / kilóért. Így akart 40 DM-et spórolni az üzleten.
A következő magyarországi utam egyből a magyar libamáj termelőkhöz vezetett. Bejártam fél Magyarországot és az árak után érdeklődtem. Képzeljék el a tisztelt olvasók, MAGYAROK, a termelők 400 forintot kaptak 1kiló libamájért. A budapesti nagycsarnokban 700 Ft volt a libamáj ára. A Nieder-Reiter Münchenben 120 DM-ért árulta a magyar libamájat. Nos nagyon komolyan az üzletről!  ILYEN GUSZTUSTALANSÁGOT ÉLETEMBEN NEM LÁTTAM. Tudják, akkor mennyi volt a forint - DM váltása?
100 Forint volt egy márka. Képzeljék el, amiért a magyar parasztember 400 forintot kapott, azt 12.000- Ft ért adták Németországba. A pofátlanság csúcsa volt, a magyar kereskedelmi cég és a Münchenben megnyitott iroda, ugyan azon személyek kezében volt. Egy, ugyan azon személy nyilvántartásában a két ország közötti kereskedelmi szerződést kötöttek, ami tartalmazta az értékesítési kizárhatóság jogát. Bődület, ezek az emberek mekkorát szakítottak. Úgy alakították ki a magyar libamáj üzletet, hogy csak rajtuk keresztül lehetett Németországba májat bevinni. A MAGYAR PARASZT VÉRVERÍTÉKES MUNKÁVAL, NÉGY ÓRÁNKÉNTI TÖMÉSSEL KI VOLT NULLÁZVA, MIKÖZBEN EMBEREK MILLIÓKAT SZAKÍTOTTAK. ÉRDEKES KÖZLEMÉNY ÜTÖTTE MEG, KB. 6 ÉVE A FÜLEM.
MAGYAR RÁDIÓBAN ELHANGZOTTAK A KÖVETKEZŐK: - A KOMMUNISTA KLIENTÚRA ENNEK AZ ÜZLETÁGNAK RÉSZESE VOLT ÉS AZ ÉRINTETTEK BIZTOSÍTÁSA MIATT NEMZETBIZTONSÁGI TITOKTARTÁSSAL FÉMJELEZTÉK A MAGYAR LIBAMÁJ ÜZLETÁGAT. Mindezt amikor meghallottam, egyből tudatossá vált bennem, ezért nem tudtam a libamáj üzletbe beleszólni!
Itt csak az a kérdés merül fel, KIK VOLTAK AZOK A SZEMÉLYEK, AKIK A MAGYAORSZÁGI HUNGAVISNEK MONDOTT KOSZOS IRODÁBAN ÜLTEK, VAGY AKIK, A MÜNCHENIBEN??? A MAGYAR RÁDIÓBAN ELHANGZOTTAKBÓL KIDERÜLT, AKKOR NAGYOBB ÜZLET VOLT A LIBAMÁJ, MINT AZ ARANY.
NESZE NEKED SZEGÉNY PARASZT.

Ezek és ezekhez hasonló esetek elkerülése végett szavazzanak a Független Kisgazda-,Földmunkás -és Polgári Pártra. Garantálom még én élek és ennek a pártnak vagyok tisztelője, tagja, ilyen nem fordulhat elő a MAGYAR PARASZTSÁGGAL!
Isten Óvja Magyarországot.
Ez a haza Őseink vérével ázott, kötelességünk unokáinknak megóvni, továbbadni. Ehhez szükséges:

Bort Búzát Békességet, szép magyar asszonyt, feleséget! Magyar gyerekek hangja zengje be a tanyák udvarait, vidéki városaink gyerekjátszótereit.

Tisztelettel Engelmann József 

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 229 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse