Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24154

Defekt az agráriumban V.

2018-01-26
Adminisztrátor
583
Magyarországi víz és halgazdálkodás

Nem sokkal jobb érzés amikor, egy kormányintézkedés és az erre utaló ágazatok közös munkával a nemzetünknek jót tesznek? A balatoni halgazdálkodásban bekövetkezett előrelépés is egy újabb mérföldkő. Nagy folyóink, privát tavaink vízminősége tökéletesen alkalmas, hogy a vágyálom teljesüljön: EGYÜNK TÖBB HALAT, EZ VALÓDI JÓ FALAT ! Az egészséges táplálkozás egyike, a zsírszegény, fehérjében gazdag hal étel, aminek foszfortartalma szervezetünknek fontos eleme. A japán nép átlag életkora visszavezethető a halfogyasztásra. 
Azért egy kis üröm is becsúszott az örömben. A halhús előállítási ára és a vásárlók pénztárcája közötti rést gyors léptékben kompenzálni kell. A magyar embernek az 1000-1400 forintos kilónkénti élő hal ár, ponty esetében,sok. A termelőnek, a hal vágásra kész előállítási költsége, egyre nő. Nagyon oda kell figyelni, hogy a vásárlónak az árak is jók legyenek és a termelő is megtalálja számítását.

A vízgazdálkodásunkban elkövetett hibákat politikai akarattal gyorsan korrigálni lehet. Itt a Duna és a Tisza összekötő csatornarendszerről beszélünk. Vegyünk jó példát az olaszokról. A nagyobb folyóikból kialakított csatornákat a tanyavilág közelében vezették el, ahonnan a parasztság locsolni tud. A csatornák környezetét meg lehet nézni, mert van felelős. A parasztság tudja mi a feladata. Csatornák karbantartása által a vizekben hemzseg a hal, a csatornáik partjait vízimadarak lakják be, minden olyan mit a mesében. A csatornák két partja sással, náddal benőtt, ami az ottani madaraknak is költőhelyet biztosít. A partok további területét fű borítja. Kiváló takarmány a háziállatai számára. 
Magyarország vízgazdálkodását összhangba kell hozni a paraszti érdekkel és máris előbbre vagyunk. A Duna-Tisza hajózható csatornát azonnal napirendi pontra kell tűzni. Halaszthatatlan a két folyót összekötő csatorna, mivel árvíz védelmi szempontokat is megold. Mint megfogalmaztuk, egy megoldásból több értéket valósítunk meg, ezek:  
- locsolhatóvá tesszük  Közép - Magyarországot 
- gazdája lesz a vizeknek és környezetüknek
- a gazda valóban, odafigyeléssel, saját érdekében gazdálkodik a vízzel / nem pocsékol/
- az ott élő parasztság kiváló terméshozamokat tud produkálni a locsolás által
- a csatornák élővilágának gyarapodása is nemzeti érdek
-  MOST A LEGFONTOSABB , a magyar mezőgazdasági termékek hajón történő szállítása
- a csatorna tervezésnél fontos tényező, hogy csatornával párhuzamosan a Dunán és a Tiszán közvetlen híd épüljön

A Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt  parlamentbe jutása esetén köteles ezeket a projekteket megvalósítani. Magyarország többet érdemel !  Politikai akarattal a pártok összefogásával munkahelyek ezreit tudjuk évekre biztosítani. Országunk ezekkel a beruházásokkal óriási léptékben erősödik. Hazánk népe rászolgált egy jobb, élhetőbb, hazára!

Isten óvja Magyarországot ! Ezúton kívánunk Önöknek  Bort Búzát Békességet Független Kisgazdapárt  és

Engelmann József

                                                                        -
      

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse