Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Összes látogató: 18789

Defekt az agráriumban

2018-01-22
Adminisztrátor
596
Tisztelt Magyar Parasztság!
A felsorolásban csak azokra reflektálok, amiket saját bőrömön tapasztaltam meg, de amennyiben bárkinek is ehhez kapcsolódó meglátása van, a szerzett  tapasztalataikat írják meg szerkesztőségünknek, amiket természetesen  nyilvánosság elé tárunk.
Az agrárágazatokat nem szabad együttesen vizsgálni, mert mindegyik más, más irányú problémát vet fel. A növénytermesztés, állat tenyésztés, gyümölcs - szőlő termesztés, erdőgazdálkodás, vízgazdálkodás, hal és vadgazdálkodás, ide sorolhatók a magyar nemzeti parkok, legelőkre vonatkozó kérdések. Összetetten, óriási ágazatról beszélhetünk, de ehhez csatlakozik a mezőgazdasági termékek értékesítése is.
Nos, kezdjük a növénytermesztéssel. Először is ketté kell venni a növénytermesztést, mert a kenyér gabona, vagy takarmánynak termelt árpa,zab,kukorica,rozs,tritikálé,napraforgó,szója, más irányú termesztési eljárást követel, mint a konyhakerti növények. Az ehhez kötődő terület igény is más, tehát ezen az alapon kell vizsgálni, HOL IS TARTUNK, KIK MIT CSINÁLTAK, ÉS HOGYAN? OKOZTAK -E KÁRT A MAGYAR NEMZETNEK ?

NÖVÉNYTERMESZTÉS

- MAGYAR KENYÉR! A búzatermesztésben megvannak a valódi magyar fajták, csak éppen a génmegőrző raktárakban, de azért Olaszországban is található belőlük. Ők termesztik, nekik jó! Feltehetően politikai nyomására  a tudomány alázata teljesítette feladatát, a hozamnövekedés céljából új fajokat kísérleteztek ki. Laboratóriumi körülmény között létrehozott egyedek, csodás hozamokat ígértek. Génjeikre vonatkoztatva, a hidrid szót kapták.Ezek szerint,  Magyarországon nincsenek  génkezelt növények??? Miben nyilvánul meg a génjeiben módosított fajta megtartás? Visszavetési STOP! Ugyanazt a vetőmagot amennyiben visszaveted, felére esik a hozam, minden betegség megtámadja. Génjeiben legyengül, mivel visszavetett!!! A növényvédő szerek egyedien megállapítottak, génfajra lebontottan. A talajművelési kötelezettség, a műtrágyák fajtára történő megnevezéssel. Szinte minden pontban arra lehetünk figyelmesek, a laborokban kitenyésztett egyedek, műtrágyákhoz, permetszerekhez igazítottan hozzák azokat a hozamokat, de ha valaki egy picit is eltér ezektől a szerektől, dugába dőlt a hozam. A szabad ég alatti termesztés, mivel egyenlőre  nincs más megoldás, az időjárási viszontagságok is közrejátszanak. Savas eső, aszály, ibolyán túli sugárzás. Európában megjelenő idegen kártevők és ezek sora csak egyre bővül. A génjeiben módosított gabonafajták egyértelműen egy tudományi ágazat embereinek felel meg, mert ebből jól élnek, evvel szemben a valóság, hogy a termelő paraszt lassan belepusztul. A termesztési költségek éppen a felsoroltak miatt az egekbe szöktek, miközben a termékek eladási árai nem követték a vegyipar és tudomány általi költségnövekményt. Szegény pékek sikítoznak, mert nem tudják hogyan süssenek emberi fogyasztásra olcsó kenyeret. A valódi kenyér nálunk itthon sül. Magyar búzafajok lisztjéből készítjük a kovászt, a kenyeret teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával és különböző magvak felhasználásával dagasztjuk. ETTEK ÖNÖK MÁR VALÓDI KENYERET ? ISTEN NEM VÉLETLEN ADTA AZ EMBER SZÁMÁRA A LEHETŐSÉGET, HOGY EGÉSZSÉGESEN JÓL ÉLHESSEN! JÖTT A POLITIKA ÉS A TUDOMÁNY ÉS MINDENT TÖNKRE TETTEK.
Egyet meg kell jegyezzek! A mai kenyerek ára 170 Ft-tól 500 -Ft / kiló. Ennyi pénzért nem is lehet jó kenyeret sütni, mert amit mi sütünk közel 1000 Ft / kiló. EZT A MAGYAR EMBER NEM TUDJA MEGFIZETNI. Ezért gondolkodik a politika úgy, kevés bérért dolgozóknak az olcsó kenyér is jó! EZÁLTAL MI VAN AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN ? BETEGEK, BETEGEK, BETEGEK.
 A következőkben,  sorozatszerűen adok ki írásokat, hogyan is  működik a többi mezőgazdasági ágazat?  
A MAGYAR LAKOSSÁGRA TEKINTETTEL, AZ ELFOGYASZTOTT ÉLELEM MÁR NEM A RÉGI, TEHÁT KÖLTS TÖBBET ORVOSRA ???

Őszinte szavakkal a jó irányú változás elérése céljából:  Engelmann József egy lajosmizsei paraszt.
Köszönöm, hogy a Kisgazdapárt weboldalát olvassák. Ne csak olvassák, de április 8.án saját érdekükben szavazzanak a Független Kisgazdapártra.

Isten óvja Magyarországot!

 

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse