Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 17 db

Hírdetések

Összes látogató: 24814

AZ AUTÓ IS EGY FEGYVER

2024-03-13
Adminisztrátor
69
Napi szintű kiemelt tragédiákat okozók között, mára vezetőszerepet kapnak a négy és két keréken guruló forgalmi járművek.
Maga a gépjármű használat megítélésében szerepet kapó jogosítvány, nagyon egyoldalú megközelítésben, egy államilag kiadott engedély, ami az igénylőnek igazolja, hogy gépkocsit vezethet. 
Kérdés , de milyen megítélés esetén kaphat valaki éles fegyvertartási engedélyt ? A válasz nagyon egyszerű. A törvény értelmében, az igénylőnek pszichiátriai vizsgálat megtétele alá kell vetnie magát, hogy a lőfegyver használatra egyáltalán alkalmas e. Tisztában van avval, hogy a fegyver, emberélet kioltására alkalmas tárgy és nem játékszer.
Ki kell jelenteni, a törvényalkotó, abszolút jól fogalmaz, amikor a fegyvert valóban fegyvernek nevezi, de MI VAN A GÉPJÁRMŰVEK ESETÉBEN.
A törvény miért különbözteti meg a fegyvert a gépkocsiktól, miközben a négy és kétkerekűek napi szinten oltanak ki emberéleteket ? 
Ennek az írásnak a fő indítványozói, éppen azok a közúti halálosztók, akik állami engedéllyel gyilkolnak. 
Azt is vizsgálni kell, amikor egy fegyverrel történő emberélet kioltásnak büntetési tétele (15-20 év) és evvel szemben a gépjárművel elkövetett emberölés büntető tétele 5-8 év, HOGYAN VAN MINDEZ ARÁNYBAN ?
Itt csak arra gondolhatunk, -  feltehetően az autó eladásából származó állami haszon tétele, talán nem begyűrűzik a bírósági büntetőtételek magasságába. 
Az emberi élet kioltása, legyen az gépjármű, vagy valódi fegyver, végeredményben - gyilkosság. Remélhetően a gépjárművel elkövetett emberélet kioltás, a jogalkotó válláról veheti le a terhet?
ESETEINK LÁTTÁN, AMIKOR VALAKIK ÖNGYILKOSSÁG CÉLJÁBÓL, VAGY ALKOHOL ÉS DROG BEFOLYÁSA ALATT ÜLNEK GÉPKOCSIBA ÉS AZT FEGYVERKÉNT HASZNÁLJÁK, AZT A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MIKÉNT ÍTÉLIK MEG ? ÖNÖK SZERINT, a jövőre nézően,lehessen a továbbiakban pszichiátriai vizsgálat nélkül jogosítványt kapni ? A mai fiatalok körében a virtus, napi szinten szedi áldozatait.
Meggondolatlanul családokat irtanak ki, vagy családtagokat vonnak el az élők sorából. 
Bocsánat, hogy ezt a tárgykört jogalkotók figyelmébe mertük ajánlani - DE LEGALÁBB ÖNÖK GONDOLKODJANAK MÁR EGY CSIPETNYIT. 

Az élet nem játékszer !
Engelmann József
   
 

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 17 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse