Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24154

Amikor a búmerang visszanyal

2022-01-31
Adminisztrátor
372
Magyarország gazdasági és politikai helyzete instabillá vált, mert a politikai vezetés egyidejűleg, mindenkinek megfelelni játszmát folytatja. A történelmi tapasztaltak során, ez mindig megbukott.
1992 előtt elutasítottam mindennemű politikához kötődő gondolatot, de a korosodás által fellépő széles látás, megnyitott számomra egy új társadalmi dimenziót. Bizonyítottan szembesültem egy valójában magától érthető ténnyel,  A KÖZÖSEN MEGFORMÁLT NEMZETI JÓNAK ÉRTELEMSZERŰ ALKALMAZÁSÁVAL, A TENNI AKARÁSRA UTALVA.
Érdekes egybeesésekkel jutottam el arra a pontra,hogy a "bumeráng miként képes visszanyalni". Amikor politikai hatalom, a KÖZSZFÉRA DRASZTIKUS BŐVÍTÉSÉVEL KÍVÁNJA HATALMÁT MEGERŐSÍTENI.
Bástyákat épít, új állami közigazgatási szektorokat hoz létre. Indokok sem maradhatnak el, saját szemszögből alkotott törvényekkel. 
Közismerté vált, a határtalan bővítés könnyen visszanyal, UGYANIS VEGYÉK MÁR VÉGRE TUDOMÁSUL, MINDEN POLITIKAI RENDSZER INSTABIL LÁBAKON ÁLL. Arra is gondolni kell, akik barátok voltak, lehet, hogy holnap ellenségek lesznek.
Erre rengeteg történelmi példát lehet felsorolni, dehogy a mától ne távolodjunk el, példának éppen a Független Kisgazdapártot tudom felhozni.
Korábbi időszakban, mélyebb emberi kapcsolatokkal nem volt dolgom. 1992 óta a kisgazdapárton belül, több száz emberrel hozott össze a sors. Volt alkalmam gerincekkel és gerinctelenekkel összefutni, akár egy pártban tevékenykedni. EZT KICSIBEN KELL ÉRTELMEZNI, NEM ÚGY , MINT EGY ORSZÁG NÉPESSÉGÉT IRÁNYÍTÓ POLITIKAI HATALOMRA, ahol bizonyosabban még több gond van.
Generációs lemaradásom miatt, a korábban nem hallott közmondás ütötte meg a fülem, ami úgy hangzott : " becsületnek és tisztességnek ott a vége, ahol a politika kezdődik."
Számomra ez a közmondás, sajnos beigazolódott. 
A Független Kisgazdapárt országos vezetésében, alapszervezetek tagsága soraiban, nem volt elég, hogy emberi alapvető tényezők, ellentétek feszült egymásnak, de KOMOLY IDEOLÓGIAI ÁLLÁSPONTOK IS.
Soha nem feltételeztem, hogy emberek, akik látszatra egy "csónakban eveznek", aközben mosolygó arccal szúrják egymást hátba, tesznek tönkre egy tradíciókra épült,  keresztény konzervatív pártot.
Minden esetre a történések  végén, a "búza megpróbálta a gömbölyű, guruló konkoly elhagyni", de sajnos erre túl későn került sor. Több volt a szenny, mint a tiszta búza, tehát a megpróbált visszavetéskor,  ROSSZ MAGOK TÖBBSÉGE LETT URRÁ.
Ezen változtatni, csak társadalmi akarattal lehet és épp elmével kell mérlegelni, a rosszak és jók táborát. Mérlegelni kell, a társadalom melyik irányban képzeli el a további sorsát. Csatlakozni kíván egy olyan irányításhoz, akik szavahihetőségüket, igazoltan gazdasági meggyőzésre alapozzák, vagy olyan újra tennék fel fogadásukat, ami szintén bizonytalan.
"A BUMERÁNG VISSZANYALT".
Matolcsi úr tegnapi bejelentése, országunk sorsára rányomta bélyegét, amire a kormány a következőket nyilatkozta : A FIDESZ-KDNP NEM KÍVÁN BEAVATKOZNI A FÜGGETLEN JEGYBANK MUNKÁJÁBA.
A képlet a következő. A magyar társadalom keményen, rabszolga bérekért robotol, ADÓT FIZET. SZÁMÍTÁSOK SZERINT A NETTÓ JÖVEDELEM 42%-BAN TOVÁBB ADÓZOTT, A VÁSÁRLÁSOK Áfája ÉS AZ SZJÁ. UTÁN.
Tisztázni kell a jegybank szerepét. Egyértelműen, a nemzeti jövedelemből befolyt pénzzel gazdálkodó intézmény. NOS, ITT MERÜL FEL ORBÁN VIKTOR ÉS KORMÁNYÁNAK KIJELENTÉSE, - mintha nekik semmi közük nem lenne a magyar adófizetők befizetéseinek kezelése tárgyában. 
Ott, ahol bűzlik valami, ott azonnal kihátrálnak és a felelősöket keresik. AKKOR, hogyan egyeztethető össze, hogy a jegybank elnökét éppen a Fidesz-KDNP jelölte és tette a jegybank elnökének és most a Matolcsi úr függetlenségére hivatkoznak. 
Érzésem szerint a BUMERÁNG NEM CSAK VISSZANYALT, DE A FIDESZ-KDNP-T TELIBE TALÁLTA.
A bástyák egyike leomlott, csak ami elszomorító, ENNEK A MAGYAR NEMZET A KÁRVALLOTTJA.
Isten legyen Magyarország és népünk védőszentje, ha még egyáltalán tehet értünk valamit.
Bort, Búzát, Békességet kíván Önöknek Engelmann József 

     

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse