Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 230 db

Hírdetések

Összes látogató: 22566

"Sajtból van a hold"

2019-01-02
Adminisztrátor
601
Magyar parasztság minden napi életéről az MTVA 1 Bordás Marcsival,kitűnően bemutatják a szépet, a jót, a  szemfényvesztést. Mi lehet az igazság? Keressen fel minket, mi végig visszük a stábot az országban és azt közvetítsék a magyar társadalomnak. A termelők szinte minden téren küszködnek. A szocializmus kirakatpolitikája viszont ismét virágzik?Nem elég, hogy a hatalom mindenféle marhaságban megfogalmazottait be kell tartani, jönnek a különböző kereskedők extrém ajánlatai, a NAV, ÁNTSZ, KAMARA, az időjárás változás és még az isten tudja kik? Az íróasztali baromságok tönkre teszik a világot. Most egy kis betekintés, hogy készül a sajt és milyen árkalkulációk követik a különbözőségeket.

Termék megjelenítést tartalmaz az írás. Ez nem a reklám helye, de összevetést kell tenni, -termék és termék között. Az élelem nem egy tárgy. Az ember egészséges élethez való jogát kell figyelembe venni, aminek alkotó eleme a tiszta élelem.

NAGYÜZEMI SAJT, / név nélkül/ AMI MINDEN ÜZLETBEN kapható. A magyar vásárlók többnyire azt veszik az olcsó árfekvése miatt.  Hogyan áll össze a sajt árképzése? Kérjük Önöket, figyeljenek.

- a termelő: 1 liter tőgymeleg tejért 75-80 Ft-ot kap.
- a tejbeszállító
: minden literért 8-10 Ft-ot kap.
- a tejfeldogozó üzembe beszállító bért kap, plusz a gépjármű használat, üzemanyag költség STB.
- feldolgozó üzem:
a gyár működésének költségei, a portás fizetésétől az igazgatóig, adó terhek stb.
- késztermék kiszállítása a kereskedelembe, a gyárat terheli.

- a termék ára: 700-800 Ft /kg
- a kereskedelmi haszonnal terhelt ár: 1200-1400 Ft/kg

 
AZ IDÁIG ELJUTOTT TEJ MINDEN FELDOLGOZÁSI FÁZISBAN MUNKABÉRT, ADÓ TERHEKET VISEL, TOVÁBBÁ ÁFÁT!
MOST NÉZZÜK MEG A KISPARASZTSÁG ÁLTAL ELŐÁLLÍTOTT SAJT KÖLTSÉGEIT.
- 25 LITER TEJBŐL 3KG LÁNY SAJT LESZ, 2.2 KG FÉLSZÁRAZ
- A PARASZTSÁGOT TERHELŐ ADÓK
- A TEHENEK TAKARMÁNYOZÁSA, MUNKAERŐ BÉR, ADÓTERHEK.
- ENERGETIKAI KÖLTSÉGEK: villany, gáz stb.
- SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK: gépjármű adó, súly adó, üzemanyag, autópálya díj, stb.
- ÉRTÉKESÍTÉSI KÖLTSÉGEK: piaci hely, bérleményi díj, közös költség, villany , gáz számlák stb.

MOST TEGYÜNK EGY KÖLTSÉGVETÉSI ÖSSZEHASONLÍTÁST: a gyári termék, sajt összetevői ismeretlenek, de, hogy 1200-1400 forintért nem lehet sajtot előállítani, az HÉT SZENTSÉG!
EVVEL SZEMEBEN A KISTERMELŐI ÁRKÉPZÉSNÉL A 2500 Ft /KG ÁRNÁL IS SÁNTÍT A HELYZET, UGYANIS HA A TERMELŐ 80 Ft/ LITERBŐL KÉSZÍT SAJTOT ÉS 25 LITERBŐL KAP 2.2 KILÓS FÉLKEMÉNY SAJTOT, ANNAK A TEJ ÁRA 2000 Ft. KÉSZTERMÉK ÉRTÉKESÍTÉSI ÁRA  5000 Ft. A KÜLÖNBÖZET 3000 Ft. Ebből minden költségnek fedeznie kellene a paraszt kiadásait. 
NA EZ ITT SEM STIMMEL. Ezért hagyják abba a parasztok a munkát ÉS AZÉRT, MERT A VÁSÁRLÓK AZ OLCSÓBB GYÁRIT VESZIK, MINT A MAGYAR PARASZT TERMÉKÉT. INGYEN NEM LEHET DOLGOZNI.

 
KÉRJÜK, AZ IGEN TISZTELT NAGY GYÁRAK VEGYI MÉRNÖKEIT, TECHNOLÓGUSAIT, MESÉLJÉK EL VÉGRE, HOGYAN LEHET KERESKEDELMI HASZONNAL TERHELTEN 1200-1400 FT-ÉRT SAJTOT GYÁRTANI? HOGYLÉTEZIK, HOGY MÉG MINDIG NEM MENTEK TÖNKRE???
Mit eszünk mi magyarok??????
Mit tesz a politika? A nagyoknak mindent szabad? Miért beszélünk egészséges élelmezésről? Valójában, ha kérdezünk legalább az legyen már igaz.
A Független Kisgazdapárt élelmiszer iparra vonatkozó törvénye, alapjában változtatja meg a gyártási technológiákat. Megszünteti az adalékanyagok használatát, tartósítási módszereket,hőeljárásos módszerekre késztetjük az ipart. Valamit tennünk kell , különben mindannyian felverjük a TAPPANCSOT. Isten legyen Önökkel, Bort, Búzát, Békességet kíván Önöknek a Független Kisgazdapárt.

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 230 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse