Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Összes látogató: 24154

"KISGAZDÁK ÉTLAPJA"

2018-02-03
Adminisztrátor
768
- sütő kolbász házi módon, tartósítószer nélkül, hozzávalók: sertés lapocka 70%-ban, zsírszalonna 29%-ban 1% fűszerek: 15g só/kg, bors, paprika, fokhagyma, kevés őrölt kömény. Vékonybélbe töltjük, frissen sütve fogyasztható,de a mélyhűtést is bírja,de max. 2 hónapig, mert később a paprika elveszti a színét és a kolbászunk átveszi a hűtő ízét. Ez után már nem olyan ízletes.Hidegen melegen fogyasztható.
- májas hurka , tartósítószer nélkül, hozzávalók:  sertés hús,sertés máj, tüdő, lép, zsiradék, A rizs, só. bors, majoranna, kevés édes piros paprika, hogy a hurka ne legyen sápadt. További hozzávaló: ledarált párolt hagyma. Az összeállítást megmutatjuk.Minden főzött formában kerül a sertésbélbe, majd újra abálni kell. Vigyázat, ne forrjon a víz! Hidegen melegen fogyasztható.
- bácskai-mája,  tartósítószer nélkül, hozzávalók: sertés hús, sertés máj, tiszta szalonna, sertés bőr.  A megfőzött húsárút nem daráljuk le mint a hurkánál, hanem egyenletes nagyságúra vágjuk. A 8-as luk átmérőjű darálóval kb. 20%-ot ledarálunk, amiben több sertésbőrt teszünk, mert azt használjuk fel kötőanyagként. Fűszerek: só, bors, kevés abált hagyma, 2-3 cikkely fokhagyma, majoranna, kevés szerecsen dió, őrölt szegfűbors.
40-50-es bélbe töltjük, kiabáljuk, majd gyengén megfüstöljük. Csak hidegen fogyasztható!
- disznó sajt, tartósítószer nélkül, hozzávalók: főt, kicsontozott sertésfej, disznó szív, sertés nyelv, sertés bőr, mémi kemény abált szalonna. Fűszerek: só,őrölt fekete bors, fokhagyma, kevés őrölt pirospaprika, őrölt szerecsendió, kevés őrölt szegfűbors. A megfőtt húsárút hosszúkás vékony csíkokra vágjuk, a sertésbőrből készült kötőanyagot ( zselatint ) az összeállításnál hozzáadjuk, fűszerekkel együtt. A sót kicsivel erősebben kell hozzáadni, ugyanis az abálás közben veszít a sóból. A húsok későbbiekben veszik fel a sót. A műsajtbélbe, vagy eredeti sertésgyomorba töltött húsárút abálás után lepréseljük, súllyal, lenyomatjuk. A legvégén füstre tesszük. Estünkben az erős fűst ajánlott. Csak hidegen fogyasztható!
- zsírszalonna sütés, házi tepertő tartósítószer nélkül, hozzávalók:  kemény sertés háta szalonna, kevés hasaalja szalonna, kevés víz. A szalonnát lebőrözve 2X2 centis kockára felvágjuk, kevés vízen a hasaalja szalonnát tesszük fel sütésre.Folyamatos keverés mellett, amikor már a zsír kicsit kiolvadt, akkor tesszük hozzá a háta szalonnát, de folyamatosan keverni kell, le ne kapja. Amikor már úszik a szalonna a zsírba, nem kell csak néha keverni. A tüzet, vagy a gázt kicsire kell állítani és hosszan, lassan kell sütni. Amikor már pirosodik a szalonna, lekapcsoljuk a gázt, vagy eloltjuk a tüzet és kicsit várunk. Ez után szűrőn át kiszedjük a folyékony zsírt. A tepertő az edényben marad, némi kevés maradék zsíron, amikor lassú keverés mellett, nagyon kis mennyiségben lassan hozzáadunk 2dl tehén tejet. VIGYÁZAT SERCEGVE KEZDD FELHABZANI, NE IJEDJENEK MEG, LASSAN KELL A TEJET KIS ADAGBAN CSURGATNI. A tej hozzáadással a tepertőnk gyönyörű piros színű lesz. A tepertő kiszedésnél enyhén sajtoljuk ki a zsiradékot, hogy ízletes legyen a tepertő. Az ételeink fogyasztása után ne feledkezzenek meg a magyar borokról sem. Módjával egészséges!!! Mára ennyit. Kísérjék figyelemmel a" KISGAZDÁK ÉTLAPJA" CÍMŰ sorozatunkat. A következő héten a leveseket készítjük el.

VISZONT LÁTÁSRA.
Szeretettel Engelmann József , egy  67 éves szakács tanuló

BORRAL, BÚZÁVAL JŐ MEG A BÉKESSÉG!  ISTEN ÁLDJA MEG MINDNYÁJUKAT. TEGYÜNK EGYÜTT, AZ ÉLHETŐ EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT.

Üdvözöljük oldalunkon!

KIK, VAGY MIK AZ EMBERISÉG ELLENSÉGEI ?
Eddigi szavazatok: 12 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse