Üdvözöljük oldalunkon!

Hírdetések

Összes látogató: 22893

Lajosmizsei sírhalmok

2018-01-04
Adminisztrátor
645
Üdvözöltük egymást és barátom azonnal elkezdte mondani, - Te itt mi a helyzet nálatok, ugyanis ennyi leomlott, lerobbant tanyát ritkán látni. Ismerősöm: -sajnos saját tájékozatlanságomból fakad, hogy gépkocsimmal eltévedtem és több kilométer plusszal találtam hozzátok. Megérte, mert így szembesültem a tanyavilágotok állapotáról. Némi fejlődést igaz lehet látni, mert épülnek új házak, gazdasági épületek, de többségében leomlott tanyákkal találkoztam. -  Barátom elmondása inspirált, hogy én is nagyot kerüljek és megkeressem őseink lakhelyeinek maradványait. A sírás kerülgetett amikor a bozótosokban eltűnt, leomlott vályogházakból képzett sírhalmokkal szembesültem. Még a hideg is átfutott rajtam, mivel őseink, nagyszüleink élete munkája hevert előttem. Sajnos ezúton szembesültem, ismertem fel valójában, egy tudatosan végrehajtott  nemzetrombolás kártékony hatását. Ez Ausztriában, Németországban elképzelhetetlen. A tanyákon gazdálkodó parasztság két karommal óvja az elért javait és a tradíciót ápolva  adja tovább gyerekeinek, unokáinak, a földet, ingatlant. Evvel szemben Lajosmizsén a tanyákat a mai fiatalok inkább az enyészetnek hagyják, mint hogy átgondolnák: - honnan jöttem, hol laktak, dolgoztak őseim? Gyerekkorom élményeit hol is éltem meg elsőnek? Hol vallottam szerelmet a szomszéd kislánynak? 
A körülvett tájkép láttán megállapítható, ezt az állapotot mihamarabb meg kell szüntetni. A leomlott tanyahelyeket át kell adni a törekvő magyar fiataljainknak, minden segítséget meg kell kapjanak, hogy ismét belakott legyen a lajosmizsei tanyavilág. Politikai akarattal, önkormányzati jóindulattal minden megoldható lenne. Ismét tanyasi gyerekek születnének, egészséges körülmények között nevelkedhetnének és ismernék a kapirgálós tyúkokból készült húsleves ízét. 
 
Legyen végre Szabad Magyarország! Nem népnyúzással, erődemonstrációval kell a fiataljainkat riogatni, hanem jó példával, rámutatni: ÉLJ ŐSEID FÖLDJÉN BECSÜLETBEN ,TISZTESSÉGBEN, GYEREKEID NEVELD MAGYARNAK, AMINEK  HELYÉT A TANYÁK BIZTOSÍTHATJÁK LEGJOBBAN.

Sétám befejeztével hazatértem és azonnal elkészítettem a Független Kisgazda-,Földmunkás-és Polgári Párt számára egy tanyavilágra utaló fejlesztő programot. Ezt, az  alaptörvényt figyelembe véve  készítettem el. Remélem a választóktól megkapjuk a bizalmat, hogy ezt valóra is válthassuk.
ÁLLÍTSUK VISSZA KÖZÖSEN A  MAGYAR TANYÁKAT!!! ŐSEINKNEK MINIMUM ENNYIVEL IS TARTOZUNK ÉS MAGYARNAK LENNI MINDÖRÖKKÉ! EZ  LEGYEN ELŐTTÜNK.


Engelmann József

Üdvözöljük oldalunkon!

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse