Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 195 db

Hírdetések

Összes látogató: 15904

Lajosmizsei körkép

2024-01-28
Adminisztrátor
72
Lajosmizse területi adottsága Magyarországon egyedülálló. Budapesttől alig 66 km-re fekszik. Autóval, 45 percnyi járásra.
További nagyvárosok, mint: Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd, kb. 18-20 km távolságra vannak. Ilyen adottságú város, mint Lajosmizse, Magyarország térképén ritkán található.
Evvel a gondolatsorral mire akartam kilukadni ? Álláspontom szerint, akik Lajosmizsének törzslakosságát adják, azoknak minden ami történik, természetes. Fogalmuk sincs, milyen fantasztikus helyen laknak. Egyszerűen , mert megszokták. Országunk nagyon sok falvában, kisvárosaiban a helyzet nem ennyire rózsás és annak ellenére ott is élnek emberek. Örülnek minden kicsinek, amijük van.  
Egy bizonyos, eljött az idő, hogy nyíltan beszéljünk Lajosmizse gazdasági, - lakosságának -politikai beállítottságáról.
Gazdaság vonatkozásában egy leltár. KÖZIGAZGATÁS, GAZDASÁG !
- önkormányzat,kormányablak, rendőrség, tűzoltóság stb.
- polgármester, jegyző, falugazdász stb. 
- bölcsődék, óvodák, iskolák stb. 
- egészségügy
- közlekedés
- sport
- közszférában betölthető  munkahelyek
- verseny ágazati munkahelyek
és még hosszan lehetne sorolni, AMINK VAN !!! 
LAJOSMIZSE LAKOSSÁGÁNAK POLITIKAI BEÁLLÍTOTTSÁGA.
Feltételezhető, hogy Lajosmizse lakosságának politikai beállítottsága, mindig a regnáló hatalom árnyékában húzza meg magát.
Történelmi visszatekintésben. 1990-ben MDF, SZDSZ, Kisgazdapárt. Érezhető befolyást gyakorolt egyebekben, Torgyáni pénzügyi támogatásai, stb.
Későbbiekben csak a kisgazdapárt, majd a Fidesz-KDNP, akik napjainkig birtokolják a hatalmat.
Mit tesz a lajosmizsei lakosság ? Érdekes módon figyelmen kívül hagyják saját függetlenségüknek lehetőségét és meggondolatlanul,vagy éppen tudatosan a regnáló Fidesz-KDNP- a díjazzák. . 
A VIDÉK LAKOSSÁGA, A FÖLDET MŰVELŐ MAGYAR PARASZTSÁG FÉLELEMÉRZETE A KORMÁNY PÁLYÁZATAI MEGÍTÉLTETÉSÉHEZ NYÚLIK VISSZA, VALAMINT A "SZAROS" 75 000.Ft támogatáshoz.
Itt van a rákfenéje, hol és milyen módon jut szavazóbázishoz a Fidesz-KDNP.
LAJOSMIZSE LAKÓINAK TÖBBSÉGE AZT A KORMÁNYPÁRTOT HELYEZI SAJÁT MAGA IRÁNYELVEI ELÉ, AKIKNEK SEMMI KÖZÜK NINCS A MAGYAR ANYAFÖLD MEGMŰVELÉSÉHEZ, HAZÁNK ÉLELMISZER TERMELÉSÉHEZ. Emlékeztetném mindannyiukat, hogy az Önök őseinek többsége a Jászságból származik és kitartó munkájukkal juttatták Lajosmizsét erre a szintre ahol ma van. Gondolom Őseik bizonyosan büszkék lennének a munkájuk általi eredményekre, de arra bizonyosan nem, HOGY NYAKKENDŐS SZAKMAIATLANOK BEFOLYÁSA ALATT ÉLNEK ÉS KÖZPONTILAG ZSAROLHATÓK.
Mivel tudom mondandómat megalapozni? A magyar alaptörvényben egyértelműsített az önkormányzat fogalma. Ezt parlamenti többségű Fidesz kormány - IGAZ MEGALAPOZATLAN HÁBORÚS VESZÉLYRE HIVATKOZÁSUL ÉS A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK KORÁBBI SZAVAZATI EREDMÉNYÉT FIGYELMEN KÍVÜL HAGYVA, MINDEN ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉST SAJÁT JOGKÖRÉBE VONT.
A LAJOSMIZSE VÁROSÁNAK KÖZIGAZGATÁSA ELLEHETETLENÜLT, A PÉNZÜGYI MEGVONÁSOK ÓRIÁSI FEJFÁJÁST OKOZHATOTT A POLGÁRMESTERNEK ÉS JEGYZŐJÉNEK.
MÁRA VALAMELYEST JAVULT A HELYZET, DE AZ "ALAPBETEGSÉG" VÁLTOZATLAN.
MIBEN LENNE A FEJLŐDÉSI MEGOLDÁS ?
- a lajosmizsei vállalkozók egységének szorosabbá tételével
- helyi parasztságunk termék ágazati egységében, az önellátásban
- saját egységesített ágazatok export jogosultsági törekvésekben 
- Lajosmizse városának saját, független élelmiszer kereskedelmi lánca
- energetikai függetlenség, pályázat útján az iskolatavi meleg víz kihasználása : tűzoltóság, önkormányzat, bölcsőde, óvoda, orvosi rendelő, emeletes bérházak, művelődési ház, stb. geotermikus fűtésrendszerben. AZ ÁTLAGOS GEOTERMIKUS FŰTÉSRENDSZEREK FELHASZNÁLÁSÁRA A VÍZ HŐMÉRSÉKLETE 12-16 CELSIUS FOK. AZ ISKOLATÓNÁL, NÉMI KORREKCIÓVAL, AKÁR 38-45 FOKOS VIZET LEHETNE FELHASZNÁLNI. A FENTIEKBEN FELSOROLT INTÉZMÉNYEK, LAKÓHÁZAK FŰTÉSI BERUHÁZÁSA, KÖZEL ÖT ÉV ALATT MEGTÉRÜL.
- lajosmizsei malom azonnali rekonstrukciója, saját önelláthatósággal liszt, zabpehely, stb. párhuzamban a helyi gazdák állattartásának élelmezési alapanyag (búza, rozs korpa, zab léha, stb )
- biogáz üzem létesítése, a csatornarendszer szerves anyagainak(metángáz) felhasználásával.
Lajosmizse központi úthálózatának és közvetlen környezetének rekonstrukciója. Tudomásom szerint ennek a gazdája a magyar közút lenne. MI A TÚRÓ VAN FIDESZ ? A RÉGI 5-ÖS ÚT MINŐSÉGE MINDEN KRITIKÁN KÍVÜLI. ANNYIT ÉR TEHÁT A LAJOSMIZSEIEK SZAVAZATA, AMÍG HATALOMHOZ JUTTOK ?
AZ AUTÓINK MEG PUSZTULJANAK ?
Bocsánat, hogy üresjárati pillanatomban írni merészeltem, DE UGYE, AZÉRT MÉG SOK MINDENT LEHETNE LAJOSMIZSÉÉRT TENNI.
Bort, Búzár, Békességet kíván Engelmann József   
     

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 195 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse