Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Összes látogató: 18789

31 év vérontás nélküli Európa

2021-01-10
Adminisztrátor
322
Feltételezem mindenki egyetért, - ilyen a világtörténelem során nagyon ritkán fordult elő, hogy egy kontinensen 31 év alatt nem volt háború. Forradalmak voltak, de összefüggő, embermészárlást foganatosító háború nem. TISZTELT OLVASÓK! HIBÁS SZÁMÍTÁSBAN MEGADOTT 56 ÉV HÁBORÚ NÉLKÜLI EURÓPA, NEM FEDI A VALÓSSÁGOT, MERT A (JUGOSZLÁV ) HÁBORÚ, KIMARADT A SZÁMÍTÁSBÓL. ÍGY, CSAK 31 ÉVE VAN BÉKE.
Úgy gondolom, népességünknek komolyan át kell gondolni, miként jöhetett létre ennyi ideig a béke? 1945-től Európa politikailag, hadászatilag ketté osztott volt, komoly atomhatalmak álltak egymással szemben. Jaltai szerződésben az ideológiai felek egyértelműsítették az európai térség területi felosztását. Így, évtizedeken keresztül sérthetetlen lett, az atom fegyverek erőviszonyának árnyékában.
A mai fiatalságnak fogalma sincsen, mit jelent egy háború. Mit jelent, amikor az ember szeretteit elveszíti.
Közmegállapítás : "egy fiatalnak, minden vicc új ". Egyet le kell szögeznünk. Máig a harmadik generáció mondhat köszönetet az isteneknek - KÖSZÖNJÜK. Mi magyarok, 76 évet háború nélkül megélhettünk.

Milyen kép várható a jövőre tekintettel ? A jelenünk helyzetképe egyre tragikusabbnak látszik, mivel a politikai csatározások, határtalanul, gátlástalanul, vonták be a vallási felekezetek híveit, játékuk beteljesítésébe.
Európa, benne Vatikán egyre erőtlenebb, mert "a tudás szellemét,- " amit évszázadokon át birtokoltak, - kiengedték a "palackból". Az egyházaknak korábban a hatalomgyakorlás nem okozott fejfájást, ugyanis az emberi tudatlanság nem ismert határokat.

A pásztorok dolga évszázadokkal korábban egyszerű volt. A XX.század hozta meg a törésvonalat.A vallásait gyakorlókat egybetartani, miközben a kommunizmus, az ateizmust fémjelezte,  -  tanulj jelszót meghirdette, - azóta hiába építettek égig érő , aranyba betonozott templomokat, az emberiség eszmeisége gyökeresen megváltozott.
Sokakban felmerült a kérdés, - az én Istenbe való hitemhez, minek kellenek, gazdagságban villongó pásztorok, miközben a nyáj, már legelőt sem talál.
Ezeket a gondolatokat megfejelve, a XXI. századba, belépett  digitális megvilágosodást fémjelező, liberalizmus eszköze : : computer, okos eszközök, szabad vélemény nyilvánítás erős ráhatást gyakorolt a liberalizmus irányába. Továbbiakban, az emberiségnek nincsen szüksége a vasárnapi misék utáni pletykálkodásra. Ma sokak otthonról nyomkodó gombok segítségével szidalmaznak, dicsérnek, osztják az észt. Nincs szükségük "pásztorrokra".
Európa, keresztényi hitt tanait elutasította. Ehhez a folyamathoz, az egyház is hozzájárult. Vatikánban leragadtak a régi dogmák mellett, nem haladtak a korral. Nem vették figyelembe a világ változását. Hibát hibára követtek el. Csak Németországban évente több tízezren lépnek ki az egyház kötelékéből. A katolikus hívőkre terhelt, fizetésük 10 %-os egyházadója is arra ösztönözte őket, - kilépnek.
Európában vallási káosz, anarchia ütötte fel a fejét. Ezt a gyengeséget, a liberalizmus eszméit vallók, azonnal kihasználták és még attól sem riadnak vissza, hogy a nem agyonképzett, vallásukban másokkal árasztják el Európát.
Korábban megfogalmazott, " egy mai fiatalnak, minden vicc új". Igaz iskolázottak, de az élet iskolájába kevés időt töltöttek még el, tehát befolyásolhatók. Többek között a mai trendek egyike az egyre erősödő másság, ami valójában sok esetben sikk, de tegyük fel a kérdést. Amennyiben bármelyikünk szüleinek, nem az ÁDÁM, ÉVA lenne a példamutatója, SZÜLETNÉNEK ÚJ GENERÁCIÓK ? ÉLNÉNK MÉG EZEN A BOLYGÓN EGYÁLTALÁN EMBEREK ???
Minden esetben felfedezhető, hogy legyen az bármilyen társadalom,  az emberi gerinces állatokra utaló szaporodást serkentő rítusok, nem maradhatnak el, különben az emberi faj kipusztul.
Megmagyarázkodni  lehet, de a szivárványból :Pistike,Józsika, Marika,Erzsike nevekkel felruházottak, legritkábban lesznek emberi testszínű jövevények.
A vallásoknak jóvá kell írni, Istenben gondolkodnak. Valami földöntúliban, aki azt fogalmazza meg : SZERESSÜK EGYMÁST. Ezt kellene mindannyiunknak betartani, meg a - TÍZ PARANCSOLATOT.
Ennek tudatában, saját magunkba való hittel építsünk egy emberbaráti bolygót. Növények, állatok és minden élőlény legyen egyenrangú. A legparányibb egysejtű is a bolygónk része.
Ezt kell a tudatunkba vésni. A feltételezett jóléti norma elérése érdekében, BE KELL FEJEZNI A FEGYVER GYÁRTÁST, MINDEN OLYAN ESZKÖZT, AMI EMBERTÁRSAINK ÉLETÉNEK KIOLTÁSÁRA ALKALMAS, TOVÁBBÁ AZ ŐRÜLT ÖTLETŰ ŰRKUTATÁST. Ezekre fordított pénzt az emberiség felvirágoztatására, a bolygónk élhetőségének meghosszabbítására kell költeni.
Ebben kell minden politikai erőnek, vallási hovatartozástól független embernek gondolkodni. Csak így lehet valamilyen jövőképünk. Elképzelhető, hogy a vírus előrejelzés lenne?  Olvasni kell belőle.
Isten óvja Magyarországot, benne a magyar népet. Fiataljainknak kívánok hosszan tartó békés évszázadokat. Ne ismerjék meg soha, MI A HÁBORÚ .
Bort, Búzát, Békességet kíván Önöknek Engelmann József

Üdvözöljük oldalunkon!

SZERETNE ÖN VALÓDI FÜGGETLEN ÖNKORMÁNYZATOT ?
Eddigi szavazatok: 213 db

Hírdetések

Mai látogatók: 3
Összesen: 9007
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse