Üdvözöljük oldalunkon!

Hírdetések

Mai látogatók: 2
Összesen: 2774

Legfrissebb cikkeink

Kór kép

2018-08-18
Adminisztrátor
0
Új
Hibapontot nem tűrően dolgoznak a fiúk. A Fidesz-KDNP politikai meggyőzése arra utaló, - nincs kegyelem! Aki nem áll be a sorba, elvész. Miként lehet értelmezni az elvész fogalmat. " Legtöbbnyire, egyszerű átvilágítással az emberek gazdasági helyzetének függvényében történik meg a presszió. Hitel igénybe vevők különösen veszélyeztetett pályán mozognak, mivel havonta törleszteniük kell és ha véletlen munkahelyük megszűnik, bajba kerülhetnek. Tisztességes emberekből könnyen pártkatonákat lehet faragni, ha családjuk léte veszélyeztetve van." Ehhez a Fidesz-KDNP játszmához többen adták a nevüket, akik mára hibátlanul teljesítenek, pld. : statisztikai hivatal, napi szinten megjelenített gazdasági, politikusi megnyilvánulók, Kossuth rádió, magyar MTV, stb. Ezek mögött álló emberek azt a szócső jelenséget képviselik, amit Rákosi Mátyás, Kádár János akkori kommunisták használtak propaganda céljára. A Fidesz oldalán napi szinten megszólalok, a múltrendszerben sem voltak "mosó Iluskák", és némi gyors meggyőzéssel Ők is beálltak abba a sorba, ami ebben a rendszerben is biztos jövedelmet biztosíthat. Mindig oda fordulunk amilyen politikai elvárás van irántunk. Nos, Magyarországon ezek a legtisztességesebb állampolgárok? Ezek az emberek lehettek, akik a Kádár rendszerben sem lehettek megvehetetlenek? Érdekességhez fűződik, - a liberális képződményű Fideszből átalakult néppárt hangoztatásában a volt rendszer ellen papol, miközben saját körükben éppen azokat a figurákat szólaltatja meg, akik Kádár szekerén ültek. Feltételezhető ezek a fiúk nem ismerik a történelem velejét és nekik mindegy kivel végeztetik el azt a munkát, ami részeiben igaz csak. "A MAGYAR BETEG A POLITIKÁBAN KERESTETIK, CSAK A FERTŐZÉS VESZÉLYE FENNÁLL"! Ez történt az elcsatolt magyar területeken élőkkel, akik elhagyják a volt magyar hont és csökkenésükkel ellehetetlenítik a magyarság további létét. Évekkel ezelőtt, Gyurcsány igazat mondhatott? A magyar állampolgársággal rendelkező külhonban élők elhagyják szülőföldjeiket, a betelepített román, szlovák, szerb, lakosság átveszi a falvak, kisebb városokban a hatalmat és a magyarokat kiűzik a magyar területekről. Nesze neked szabad egyetem !!! Szavazatokért árúba bocsátották a kint maradó magyarságot? A Fidesz hibát, hibára halmoz, aminek következményét a magyarság issza meg. Vannak rövidlátók, akik az intézkedések hatását még ma sem érzékelik eléggé, de amikor baj van, vissza húzódnak korábbi álláspontjuktól, még azt is letagadják, hogy ők valamit is állítottak, valami mellett törtek pálcát. Ez a magyar valós kórkép ! Hazudni, uszítani, felelőtlenül meghozni politikai nehéz súlyú intézkedéseket, aminek összességével eszméletlen károkat okoznak a magyarságnak. Kössünk csomót a farkunkra, hogy ne felejtsünk! jeligével a szerző.

Eltelt huszonnyolc év

2018-08-16
Adminisztrátor
0
"Mindenért a kommunisták a hibásak"? Az írás provokatív tartalma rávilágít a magyar valóságra. Akiknek nem ingük, ne vegyék magukra, de a rendszer NEM váltás óta eltelt 28 év és emberi magatartásunk nem sokban változott. Országunk területe egy kisebb szemétbányára hasonlít. Termőföldeken, erdőkben, legelőkön lerakott ipari szemét mennyiség, állampolgáraink által eldobált szemét,rossz fényt vett ránk, a hozott gének kultúrájával párhuzamban. Érdekes módon Ausztriában,Svájcban, Dániában, stb. ilyen emberi magatartással, - hogy "saját tányérunkból elfogyasztott élelem után, ugyan abban végezzük el nagydolgunkat", . nem találkozunk. Európa kellős közepén élő büszke magyarságnak nem sikerült magáévá tenni: - ez a hazád! Élj-halj érte, vigyázz rá! Vigyázz erdeinkre, pusztáinkra, termőföldjeinkre, vad és házi állatainkra, becsüldd őseink javait! Sajnos a mutatottak nem ezt igazolják. Szemetelünk, szétdobált tárgyak garmada fedi be a magyar haza területét. Budapest peremkerületei maga a rémlátvány kategóriája, de a vidéki városok környéke sem különb. Sajnálatos jelenséggé vált, hogy, amióta a romániai vendégmunkások tízezrei dolgoznak a magyar parasztságnak, azóta a földeket bekötő utak árkaiban olyan mértékű a szemét, - lásd, : sörös boboz, vizes, üdítős palackok,eldobott műanyag zacskók, szatyrok stb.-, hogy a tisztességes emberek ezek látván megborzongnak. A jelenséget változtatni akarók, mindent megtesznek, hogy országunk felzárkózzon Európához, de a jóérzésű, nevelésben részesítettek tábora a kevesebb, tehát munkásságuk szél elleni harc. Beszéljünk Lajosmizséről. Tízezer lakosú városnak mondott falu, és nincs szemétlerakó telepe. Ausztriában, Németországban stb., megvalósították a szelektív hulladékgyűjtő telepeket, kb. 5000 négyzetméter bekerített területen konténerekben, szelektíve tárolják az állampolgárok által beszállított fémet,papírt,üveget,kerti hulladékot, fa hulladékot, akár a falomb hullás produktumáig bezárva a kört. Külföldön, ilyen apróságokat miért lehet megvalósítani, itthon, miért nem ??? Visszatérve az elmúlt huszonnyolc év távlatára. Generációs váltás történt, de a fejekben is ??? Fiataljainkat az iskolában oktatják, csak nem nevelik? Mit tesznek a szülők? Mit tesz a politika? Millió nyitott kérdés, de csak a pofázás és a szemét marad. Az állampolgár nevelhető, alapjaiban jó irányban szeretne mozdulni, de a politika, a sok gáncsoskodó, a mocskos pályázati rendszer, felemészti a jóindulatú emberek idegeit és lassan ők is belesz... az egészbe! Idáig nem szabad eljutni és ezért Lajosmizsén és az egész országban ki kell harcolni, hogy a politikusok ne csak pofázzanak, hanem a jó kezdeményezéseket pénzzel támogassák. Tisztelettel a lajosmizsei gazdák.

Piros alma, mogyoró

2018-08-14
Adminisztrátor
3
A fenti cím, nem mese részlet, hanem a mai valóság. Megdöbbentő arcátlanság, amit egyes külföldi, Magyarországon működtetett élelmiszer feldolgozó üzemének tulajdonosa megenged magának. A magyar termelő parasztságnak 15 Ft/ kiló almaárat ajánlott fel. Ez a gondolat, magában véve is sértő. A magyar termelőket rabszolgának tartják, azt hiszik evvel a néppel mindent meg lehet csinálni. Léalma ide, léalma oda, de nagyon sok magyar család szívesen megvenné, akár 70-80 Forintért, ellenben a kereskedők által ajánlott 250-400 Ft-os almaárral szemben. Léalma? Lehet, hogy méretében kicsi,némi hibája is van, de annak ellenére tökéletesen fogyasztható és az ára a szegényebb sorsú emberek számára is elérhető. Ennyit bevezetőben, de most jön a lényeg! Mit csinál a kormány? Mit csinálnak az alapítványok? Mit csinál az agrár kamara, mit csinál a Független Kisgazdapárt 3 fős vezetősége? Ebben a helyzetben kellene bárkinek is felvállalni, - odamegyek a Nyírségbe, felvállalom az alma szegényekhez való eljuttatását, olcsó értékesítését, evvel egyebekben a termelőnek is segítek.EZ NEM ÍGY MŰKÖDIK!!! Könnyebb pofázni, mint dolgozni. Pár mondatban a történtekről. A Független Kisgazdapárt Bp. XVIII. kerületi szervezete éveken át több tonna burgonyát, almát biztosított a lakosságnak, kisnyugdíjasoknak, amit saját erőből megfinanszírozott és amennyiben a vevő kérte, házhoz is szállítottuk. Így segítettük a nyírségi termelőket és egyben a budapesti nyugdíjasokat, szegényeket. Ezt a munkánkat a kerületi Fidesz semmibe nézte, a pofánkba vágták, - mit tettetek Ti ? Ők a választások előtt a szarvas csárdai téren működtetett székházukban az értelmiségnek meghívtak két színészkét és evvel teljesítették a semmit. Két elmondott versből, senkinek a gyomra nem lett tele, de Ők tettek valamit a lakosság érdekében. RÖHEJ TÁRGYA, AMI TÖRTÉNT! Nos, beszéljünk a kormányunk vállalásáról. A magyarokat eladták bérrabszolgáknak a külföldi befektetőnek. Most a bumeráng nyele visszaüt. Az osztrák léfeldolgozó üzem tulajdonosa 15 Ft-ot akar fizetni a magyar termelőknek. Azt gondolhatjuk, a piros alma adva van, de az osztrák mogyoróját, nem kellene véletlen megmorzsolgatni ??? Ami szintén elkerülhetetlen, nem kellene a magyar kormányt felszólítani: - amennyiben a külföldi tökének eladjátok a magyart, kényszer pályára kerülve, "mogyoró morzsoló gépre nyújtunk be pályázatot"! Remélhetően, érthető a célzás. MAGOSZ, Gazdakörök, Agrár Kamara, Kisgazdapárt, hol a francba vagytok? Miért nem véditek azokat a parasztokat, akikből éltek? TOVÁBBIAKBAN, NINCS MIT MONDANI. Ezek vagytok, ezek maradtok jeligével a szerző.

Dilettánsok politikája

2018-08-13
Adminisztrátor
5
Látjuk? Megállapítjuk? Hangoztatjuk és mégsem történik semmi? Évtizedek óta tartó, politikai - mosom kezeimet jelző, felülmúlta az emberiség tisztességes élethez való jogát. Ebből eredően napjainkban mást nem érzékelhetünk, mint a kizárólagos hazudozást. Első pontban: - kit érdekel az ember? Erre válaszul, a politika hangja, - nekem csak addig kelletek, amíg a választások zajlanak. Beszéljünk konkrétabban! Politikai ellentmondásokból egy-néhányat felsorolva: - ne dohányozz, ne fogyassz alkoholt, akkor, miért hirdetik a bor és pálinka fesztiválokat? Ne drogozz! Élj hazádban, vállalj gyerekeket, / miért nem kapnak a fiatalok annyi fizetést, hogy itthon is boldogulhassanak? Tarts lépést a klímaváltozással. A közbiztonság elősegítésében vegyél részt! Támogasd az elesetteket! Támogasd az óvodákat - iskolákat! Támogasd az egyházakat- alapítványokat! Nagyon érdekes felvetést tehetünk,- mivel a politika minket szólítanak fel a fentiek megteremtésében, akkor minek a politikus??? Amennyiben az átlag állampolgárok nyakában akasztják a megoldásokra szoruló kérdéseket, akkor a politikai klientúrának semmi keresnivalója a nemzet irányításában. Politikusi gondolkodások : minket a nép választott meg, felhatalmazottak vagyunk, azt teszünk amit akarunk. Téves felfogás! Feltételezhetjük, a nép felületes döntése miatt, négyévenkénti politikai adok-kapok után, 10 millió ember nem lehet kárvallottja a rossz döntéseknek. A szekértolók kis létszámú csapat, hasznot húznak a politikai hatalom gyakorlóktól, csak azt nem mérik fel milyen összetett károkat okoznak hazánknak, a magyarságnak. Minden esetben, érdemes az igen tisztelt politikusok figyelmét felhívni, - a klímaváltozás általi katasztrófák számára. Az emberi, állati, növényi élet, valószínűen hamarosan megsemmisül. ISTEN NEM BOTTAL VER, "HANEM POLITIKUSOKKAL".Nagyító alatt vizsgált magatartásnak köszönhetően, napjai meg vannak számolva. Felületlen, tesze-tuszi politikai magatartás: - nem csinálok semmit, akkor nem hibázhatok, a felelősséget, balhét vigye el más!!! Ennek isszuk a levét. Feltételezhetően,politikusok is urnába kerülnek , jeligével a szerző.

Szabad "kőműves"

2018-08-10
Adminisztrátor
9
Nagyon sok esetben az ember gyereke a látott politikai események miatt, fantazmagórikus teóriákat kreál, aminek valósságtartalma bizonytalan, de az események szálai gyanúra adnak okot, tehát,- ember,csak egy picit gondolkodj okosan! Az 1900-as évek vége tájt, két magyar fiatal Soros György alapítvány iskolájában magába szívta a magyarországi politikai előélet szabályait. Egyszer én, egyszer Te és így megoldódni látszik a "császári" hatalom felosztása. Valójában, Gyuri Bácsi kiosztotta a hosszútávú szerepköri beosztásokat. A nép kábítás legfelsőbb fokozata akkor állt elő, amikor látszatilag Gyuri Bácsi lett Magyarország mumusa. Az adok-kapok módszerei kizáróan a felszínen zajlanak, miközben a háttérben egy mutyi szerződése nyomhatja egy páncélszekrény polcát. Ennek tartalma lehet, - egy kiszemelt személy hatalmi megbízása, ami egy Szabad "kőművesi" szakmán belül, Európa tetejére szántan, beteljesíti a tőle elvártakat. Malter és az alapokhoz használt téglák már lerakásra kerültek, mára csak a további tervek engedélyeztetése hiányzik. Migráns kérdés, csak egy félrevezető, látszat játszma része, de a bekövetkezett valóság fájni fog. Politikai kishalak, vallások vezetői érzik a becsapódást,de egy megerősödött páholy nagyhatalmi törekvéseikkel nem versenyezhetnek. A kőműves mester hatalmi vágyai kontinens nagyságrendben fantáziál, ami a nép nem odafigyelése esetén bekövetkezhet. Gyuri Bácsi médiuma beváltja az elvártakat, de ennek hogyan alakul a végkimenetele, kérdéses. Gondolkodj okosan! Európai parlamenti választás? Ki lesz a CSÁSZÁR? "Malteros ruha csevegése" jeligével, a szerző.

Fenntarthatatlan társadalom

2018-08-09
Adminisztrátor
11
Globális európai probléma begyűrűzött és sakknyelven beszélve, - végjátszmához érkezett. Az országok politikai elitjei, saját hatalmuk megtartásának, megerősítésének érdekében, maguk köré kiépített bürokrácián át végérvényes bukásra ítéltetettek lettek. A szavazó bázis hosszan tartó megfinanszírozása gazdasági csődhöz vezet, mivel az improduktív "semmittevők" kézzelfogható terméket nem állítanak elő, de a politikusoknak igaz, teljesítenek. A végkimenetel napjai meg vannak számolva, ugyanis a az elhatalmasodott liberalizmus visszafordíthatatlan, a bürokrácia csak egyre erősödik. Ma, senki nem bízik senkibe, mindenki, mindenkit ellenőrizni akar, a hatalom minden fillérért az utolsó bőrt is le akarja nyúzni azokról, akik valóban kétkezi munkájukból "élnek". A politikai okoskodók hibát, hibára halmoznak. Vegyék tudomásul, a Független Kisgazdapárt, fkgp.net weboldalán 15 évvel ezelőtti cikkeiben hangot adtunk, - nincs szakoktatás, nincs szakember! Mára begyűrűzött a jóslat, mindenki egyetemi atyaisten, miközben a gyümölcsök a fákon rohadnak, a zöldségeket a nyulak és őzek legelik. Nincs ember, aki fizikai munkát akar végezni. A politikusi sötétség eljuttatta az emberiséget, hogy ne akarjon dolgozni. Jelenleg, a Romániából átjött cigányság dolgozik, úgy-ahogy és nem kis pénzért, de mi lesz akkor, ha már Ők sem akarnak dolgozni? Már most is, az értelmesebbjei, Ausztriába, Németországba dolgoznak, 7-8 euróért/óra. A magyar paraszt 800-1000 forintos órabére nem képes versenyezni a 2200-2500 forintos bérrel szemben. Mi lesz veled Magyarország? Már most prognosztizálható az élelmiszer drasztikus áremelése, ami egyetlen politikust sem ment meg pozíciójában, mivel a korgó gyomor szélsőségessé teszi az embert és kilátástalan következményekkel jár. A hazudozást, népámítást be kell fejezni, a magyarok figyelmét fel kell hívni és KIMONDANI, - ELKÚRTUK !!! EZT GYURCSÁNY FERENC MÁR EGYSZER KIMONDTA, AKKOR ORBÁN VIKTORNAK SEM LESZ NEHÉZ KIMONDANI, - ELCSESZTEM ! Népszerűtlen eszközökhöz kell nyúlni és radikális államszerkezet megújulást kell végrehajtani. A Független Kisgazdapárt mindig is az egyenes beszéd pártja volt, ami mára sem változott. ÉBRESZTŐS!!! ÉBRESZTŐ !!! ÉBRESZTŐ !!! nincs mit tovább mondani jeligével, a szerző.

Pusztító ipar

2018-08-06
Adminisztrátor
17
Az ipari pusztulás nem kizáróan a termék minőségét jelzi, hanem az emberiségre ható negatívumaival egybeeső, idegekre ható képződménnyel, ami, "A" gyilkos szerepét betölti. Az emberi együttélésre törvényt hozunk,pld. : családon belüli erőszakra, zaklatásra,molesztálásra, testi erőszakra-garázdaságra, stb, de az ipari termékek általi idegekre ható erőszakról nem szólnak a törvények. A mai ember a konzumok bűvöletének áldozata, vásárol, vásárol, vásárol, ha kell, hanem, de evvel az ipar is tisztában van, tehát minden lelkiismeret nélkül silány minőségű árút szemrebbenés nélkül dobnak piacra. A vevő a terméket hazaviszi, megpróbálja a kezelési utasítás szerint használatba állítani, de A KÉSZÜLÉK NEM MŰKÖDIK !Garancia??? Szó-szerinti elmeintézeti kezelés alá kerül a vevő, mert az eladó, vállalva az ipari szenny érdekében tett magyarázatokkal történő védelmét, a vevőt olyan mértékben felizgatja, hogy infarktus közeli állapot áll fenn. ÖNÖK SZERINT, MIT TESZ AZ IPARI TERMÉK ??? EGYSZERŰ A VÁLASZ, - GYILKOL ! Minden esetben az emberre ható idegállapot, arányosan alakul az érték összegével. Egy szarul megépített, rossz, silány anyagból készült ingatlan, vagy egy strandpapucs közötti ár nagyon befolyásoló tényező. A háznál, hosszan tartó bírósági eljárás a következmény, amíg , egy szar papucsnál a kuka veszi át a szerepkört, némi környezetszennyezettséggel tupírozva. Az egyszerű városokban élő állampolgárok, valójában érzékelnek ebből egynéhány történést, de az élelmiszert előállító parasztság még intenzívebben érintett, mivel milliós összegű gépekről beszélünk. Évek alatt összegyűjtött megtakarításból, némi hitel segítségével a paraszt megvesz egy gépet. Hazaviszi, munkába akar vele állni, de a gép nem megy! Szerviz? Garancia? A termék meg csak a földeken rohad. Netalán,a későbbiekben alkatrészre van szüksége a tulajnak, olyan horrorisztikus árakat határoz meg az ipar és a kereskedelem, hogy a parasztember éves árbevételének 15%-a máris eltűnt. Megdöbbentő, amit az ipar tesz. Környezetszennyezés? A Független Kisgazdapárt évtizedekkel előre meghatározta milyen lépésekben lehet visszaszorítani az ipari szennyezettséget, de erre senki nem kíváncsi. NEM AKARÁSNAK NYÖGÉS A VÉGE, DE HA, KEMÉNYEBBEN FOGALMAZUNK, EZT PUSZTULÁSNAK IS LEHET APOSZTROFÁLNI. A NAGY TUDÁSÚ POLITIKUSOK EGÉSZSÉGETEKRE !!!!!!!!! Egy tisztán látó kisgazda jeligével, a szerző.

Politikai akarat nélkül a pusztulásba

2018-08-01
Adminisztrátor
24
Emlékeztetni kell! Kötelező az emberiség figyelmét napi szinten felhívni, - ROSSZ IRÁNYBA HALADUNK, ELPUSZTULUNK! Aki, a mai természeti jelenségekben nem ismeri fel az emberi elmúlás bekövetkeztéhez vezető útvégét, ott valami baj van! Most ne a viharokról, tengerszennyezettségről, ívó vízről beszéljünk, hanem sokkal kisebb volumenű jelzésekről, amik felsikoltanak, - a TI ÉRDEKETEKBEN,mi is élni akarunk!!! Egyszerű bizonyítással minden gondolkodó számára: - 100 kilóméter autó vezetés után a szélvédőnkön egyetlen bogártetem sem látható. TUDÓSKÁIM ! Ne a fecskék csökkenő számát vizsgáljátok, hanem az okokat. Az elmúlt 10 évben alig számlálható nagyobb kolóniában élő fecske csoport, miért? A nagy tudású, ostoba ember, saját önös önző cselekedeteivel, tönkretette a fecskék táplálékláncát és következménye a fecskék pusztulása, drasztikus csökkenése. A méhészek is tudnának néhány durva szót ejteni az emberiség tevékenységének összefüggésére, a méhek pusztulására vonatkozóan. Ahova csak tekintünk, - DÖGROVÁS ! Mit tesz a politika? Mossa kezeit, egymás baromságával vannak elfoglalva, miközben a környezetünk rohamosan pusztul. Emlékeztetést érdemlő: - a magyar kormány törvénybe iktatta a dohányzás szabályait. Akkor, senki nem feltételezte, hogy az emberek azt be is tartják. Lám,mi történt? Éttermekben, közös szórakozóhelyeken, munkahelyeken, az emberek betartják a törvényt. Kérdés! Miért nem meri a politika felvállalni, - elég volt a mérhetetlen repkedésből, a kamionos árú szállításból,a vegyi-gyárak millió tonnányi vegyi szarjaiból, permetszerekből, a műanyag-iparból. A vegyipar felelős a méhek és fecskék pusztulásáért. A parasztság szintén zenész, de mentségükre szólva, a klíma hatására módosuló növényi, állati betegségek ellen tennie kell valamit, tehát permeteznek. A rovarok pusztulnak! Ezeket az élőlényeket a városi ember csak könyvből ismeri, tehát nem törődnek avval, mi van vidéken, mi van saját környezetükben. Egy a lényeg: - hová megyünk nyaralni, melyik olcsó légitársasággal repüljünk, élelem a piacainkon még kapható, tehát, hol itt a probléma? A politika rövidlátósága, helyzetének biztonsága miatt, inkább nem vállalnak fel kényes dolgokat, inkább hagyják a "hullaszállítók" munkaköri bővülését! Feltételezhető, a jelen állapotot "szoprán hangú sikollyal" lehet eljuttatni a politikusok füléig. BAJ VAN FIÚK! NAGYOBB A BAJ, MINT AZT GONDOLNÁTOK. ELŐ A MAGYAR VIRTUSSAL, LEGALÁBB MI MUTASSUK MEG, - A MAGYAR POLITIKUSOK NEMCSAK SOROSBAN, MIGRÁNSKÉRDÉSBEN VÁLLALNAK FEL HATÁROZOTT KIÁLLÁST, DE MOST MINDANNYIUNK TÚLÉLÉSÉÉRT IS ÁLLJATOK KI, VÁLLALJÁTOK FEL, - MEG KELL MENTENI A FECSKÉKET, MÉHEKET, EVVEL PÁRHUZAMOSAN AZ EMBERISÉGET !!! Tisztelettel, Kisgazdák - Lajosmizse.

Nem csak a szúnyogok ...

2018-07-30
Adminisztrátor
21
A cikk találóan fogalmaz, mivel a mindennapi életünk során, nem csak a szúnyogok szívják az ember vérét, hanem a következő észbontó tények is. Egy baráti társaság összejövetelén hangzottak el ezek a mondatok, amik nagyon arcon vágtak. Úgy döntöttem, ennek hangot kell adni, a közvéleményt érdemes felvilágosítani, hol, milyen körülmények befolyásolják az idegállapotunkat. Nos, térjünk a tárgyra. Egy dolgos, kétkezi munkával kereső családról lesz szó. Napi két műszakban kerestek annyi pénzt, hogy a hitelező banknak elégnek tűnt, hogy hosszú lejáratra pénzt adjon a családnak, otthonteremtés céljára. A két fiatal belefogott az építkezés kálváriájába, - tervező, kivitelező, mester, engedélyek stb. Az ifjak mire elkezdhették az építést, máris 1.2 millióval kijjebb voltak. Az építkezéssel járó terhek, rögtön rávilágítottak, - a kur.. életbe, ennek fele sem tréfa! Fogyott a pénz, mintha a szél fújta volna. Végre, a ház beköltözhető lett. A két fiatal, közel 4 millió Áfát fizetett be az államkasszába. Két gyereket felneveltek az államnak. Ismeretes álláspont, a szülők a gyerekeiket csak bérbe kapják, nevelés céljából,tehát ...?! A szülők közben megöregedtek, elhunytak. A két gyerek eltemettette a szülőket, a temetési költségek Áfa vonzata meghaladta a 290 ezer forintot. Ezek után jött a hagyatéki procedúra. Hagyatékra az állam ismét adót vetett ki, aminek összege 600.000 ezer forint volt. A két gyerek saját családot alapított és felmerült a szülői ház eladása. Ez meg is történt. Sajnos, ott is felmerült 400 ezer forint adó. A két gyerek,igaz már felnőtt, szintén építeni kezdtek, ugyan azt a procedúrát végigcsinálták, amit szüleik tettek. A mostani építkezések együttes Áfa-vonzata a két ingatlanra meghaladta a 7 millió forintot. Ennek a beszélgetésnek összegzéséből levont konzekvencia; - az elhunyt két nagyszülő munkájából eredő kereset, valamint a gyerekek lakhatására invesztált pénz után az állam, több mint 68 %-ot bekaszált. Egyszerűen megdöbbentő,amit az állam a kisemberekkel tesz!!! Képzeljék el,ezekkel az emberekkel az állam a munkavégzésük után szintén 16% jövedelemadót visz el. Nos, egyszerű matematikai számítás, - mennyi marad az élet fenntartására ??? MIBŐL ÉLNEK A MAGYAR EMBEREK ??? Ezen beszélgetés tanulsága lehet, - hagyjuk a vérszívó szúnyogokat a fecskék táplálékának, legalább ők hasznot is hajtanak az emberiségnek. Tisztelettel Engelmann József

Tagdíj kiszabással a kegyeletsértésig

2018-07-29
Adminisztrátor
30
Az elmúlt hetekben, több, jelenleg is kisgazda és volt kisgazda családok fordultak szerkesztőségünkhöz, hogy az országos központból levelet kaptak, amiben felszólítják őket, fizessenek 14 ezer forint tagdíjat, visszamenőleg egy évre. Többek családja felháborodott, ugyanis szerettük már több éve halott és ennek ellenére tagdíjat kérnek tőle. Elmondásuk szerint ez kegyeleti jogsérelem és megfelel a zaklatás fogalmának is. A kisgazdáknak fogalmuk sincs kicsoda lehet a levelek kiküldő Szaniszló László. Ez az ember, feltehetően saját magát nevezhette ki pártigazgatónak, ugyanis ennek a titulusnak a betöltéséről Országos Nagyválasztmányi határozatban döntenek. Arról a Kisgazda társadalomnak nincs tudomása, hogy Szaniszló László megválasztott pártigazgató lenne. Ezek után az érintett családok felkérték szerkesztőségünket, adjunk ki nyílt levelet, amiben figyelmeztessük az országos kisgazdákat: - amennyiben pénzt utalnak át a párt központnak, feltehetően megtévesztettek sorába lépnek. Legújabb információnk szerint, a Fővárosi Cégbíróság az FKgP élére új képviselő változásbejegyzési kérelmét hagyta jóvá első fokon, Hajdara Roland személyében, tehát Balogh Károly kisgazda képviselő státusza, intézkedési hatásköre, felfüggesztett hatályú. Ebből eredően, az országos tagok, tagdíj fizetési aggályai megalapozottak. Tisztázatlan státuszt betöltő vezetőség nem utasíthatja a tagokat, tagdíj megfizetésre. Ezúton köszönjük a tagok és elhunyt kisgazdák családtagjainak, hogy értesítették szerkesztőségünket, így mi teljesíthettük kérésüket. Közzétettük felhívásukat. Tisztelettel a kisgazdapart.com szerkesztősége.

Legnépszerűbb cikkeink

Mai politikai események

2017-08-31
Adminisztrátor
101
1813
Frissítve
Mai politikai események

Gondolkodj okosan!

2017-09-14
Adminisztrátor
41
983
Gondolkodj okosan! Mások hibájából nem szégyen tanulni. Az erős Németország márkája állampolgárainak garanciát biztosított.Az Euró bevezetésével történt átszámolás állampolgárok fizetését megfelezte, vagyis akik 2000DM kerestek, azok euróban a felét kapták. Márkával fizetett egy pohár sör ára 2.50DM volt, most ugyan annyi Euróban.

Hogyan élünk mi magyarok

2017-09-13
Adminisztrátor
26
873
Hogyan élünk mi magyarok? Szemüvegünk sötétsége okolható mindenért,ugyanis nem vagyunk hajlandóak a fényért tenni. Politikai érdektelenség, vagy semmiről nem akarok tudni, hosszútávon odavetetett,amiben vagyunk. Az elmúlt 27 év egy negyed emberöltő.A politikai gazdasági nyögést és mást nem hallani,- ADAKOZZUNK, SEGÍTSÜNK.

Politikai szemfényvesztés

2017-09-10
Adminisztrátor
17
825
Politikai szemfényvesztéssel napjaink vakságán át, az iszlámi Európába.

Balogh Károly az FKgP képviselője

2017-09-08
Adminisztrátor
603
A Fővárosi Törvényszék, valamint a másodfokú bíróság jogerős végzésében az FKgP képviselőjének Balogh Károlyt jegyezte be.

Archívum 1989

2017-08-31
Adminisztrátor
577
Tisztelt Olvasóink! Betekintést kívánunk adni arról a politikai diszkriminációról, amit a Független Kisgazdapárttal tettek. A Torgyáni időszak az FKgP-t megbélyegezte. Az archívum fogalom alatt, magdöbbentő eseménysorozatot tárunk fel Önöknek.Ezek után fogják valóban megérteni mi is történt a magyarországi történelmi párttal.

Gazdaság

2017-09-12
Adminisztrátor
10
551
Gazdasági mutatók sokszor a jól forgatott tollon múlnak, akkor miért gondoljuk, hogy minden rendben is van? Amit emberi ésszel, de mint beavatkozói kézzel alkotnak, ott még a pénznek is szaga lehet.

A kérdés sem biztos

2017-09-14
Adminisztrátor
3
500
A kérdés sem biztos,akkor kinek higgyek? Magyarország? "Cócialista"?, Kapitalista?, KGST?, UNIÓ?, NÁTÓ?, VALLÁS?, PÁRTOK?,netalán váltott fehérneműk vonalkóddal? Mára már az sem biztos, mert több millió embernek még étel sem jut az asztalára,hogy a későbbi színezőanyag nyomot hagyhasson.

Kisgazda szívvel

2017-10-07
Adminisztrátor
431
Megszületésem pillanatában reflexszerűen érzékeltem mellkasomban valami eszköz beköltözött és szabályszerűen pulzáló mozgásból eredően hangot bocsát ki. Tudatosan még nem foghattam fel ki is lehet az elkövető, de valami azt mondta, - nyugodj meg én vagyok a Te szíved.

Beszámoló 2017.09.15

2017-09-15
Adminisztrátor
404
A Független Kisgazdapárt a mai napon országos meghívással a Kinizsi utcai központi székházában gyűlést tartott.A megjelentek Kisgazda hagyománynak megfelelően köszöntötték egymást és elénekelték a himnuszt.
A keresett oldal nem található!

Üdvözöljük oldalunkon!

Hírdetések

Mai látogatók: 2
Összesen: 2774
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse