Üdvözöljük oldalunkon!

Hírdetések

Mai látogatók: 1
Összesen: 7200

Defekt az agráriumban IV.

2018-01-25
Adminisztrátor
394
GYÜMÖLCSÁGAZAT

A Kisgazdapárt számára a  mai napig terhet jelentő személynek, 1994 tájékán felhívtuk a figyelmét: - nagyon vigyázni kell a gyümölcs- szőlőtermesztés ágazatban milyen törvények fognak életbe lépni. Az Unióba való belépés "vádalkuin" a  tárgyalások, magyar szemszögből még nyitottak voltak. Minden lehetőségünk megvolt, hogy a magyar gyümölcs és szőlő fajtákat megőrizzük, és tájjelegű élelmiszert produkáljunk. Hosszan tartó tárgyalások a magyarság számára ismét negatívan léptek hatályba. A szakmai hiányosság rányomta bélyegét a múltban tevékenykedő szakembereknek mondottak intézkedéseire. Nem, vagy nem akarták észrevenni a nyugati diktátumokban rejlő, magyarokra néző hátrányokat. Egy egyszerű mondat: aki belelépett egyszer a sz...a, és abból éppen kilép ,oda a magyarnak miért kell azonnal belelépni? Egyszerű a magyarázat. Nyugat- Európában már jóval korábban rájöttek, a kézi munka az agráriumban drága, a termék árában a plusz költséget nem lehet bele kalkulálni. A gyümölcsöt az üzletek képtelenek eladni, óriási vesztességet produkál a rohadt gyümölcs a polcokon. A német kereskedelmi, politikai érdek és a német parasztság jobbnak látták, ha bizonyos gyümölcsfajtákat az európai gyarmatokra helyezik át, mert ott még olcsó a munkaerő. Így kerültek a meggyes ültetvények hazánkba. Saját magam részéről átélt eset. Német paraszt: - Josef, ott van 20 ha meggyesem, a terméssel azt csinálsz, amit akarsz, a fákat úgyis kivágom! A magyarországi gyümölcságazat végóráit éli, mert itt is emelkedtek a munkabérek. A nyugat csak a kézzel szedett elsőosztályú árút veszi meg. Ezt sajnos lassan mi sem tudjuk produkálni, mert nincs magyar munkaerő. Jelenleg még Erdélyből jönnek vendégmunkások, de meddig? Ami még rettentően fontos. Ezek a fafajták úgy lettek kikísérletezve, hogy direkt termő alacsony növésűek a fák, mivel már korábban  tudták a gyümölcs leszedése gépi módon olcsóbb. A péppel szedett gyümölcsöt kizáróan a konzervipar vásárolja fel. A kézzel szedett meggy ára a magyar  piacokon 600-1000-1200 Ft / kiló. E- közben a termelő minden ráfordítás ellenére olyan mértékben alulfizetett, hogy lassan a magyar parasztság is arra az elhatározásra jut, mint a német tette:  KIVÁGJÁK A MEGGYESEKET.
A  MAGYAR AGRÁRIUMBAN  FEJE TETEJÉN ÁLL MINDEN. SZAKMAI, POLITIKAI, NEM HOZZÁÉRTÉS TAPASZTALHATÓ MEG MAGYARORSZÁGON ÉS AZ UNIÓBAN EGYARÁNT. EZT A SZAKMÁT ÚGY PADLÓRA KÜLDTÉK, HOSSZÚ ÉVEKRE VAN SZÜKSÉG HOGY ISMÉT TALPRA ÁLLJON. 

A SZŐLŐ ÉS BOR ÁGAZATNÁL UGYAN EZ A HELYZET.

Politikai erőből kiépített szakmaiatlanság, vagy egyszerűen hazaárulás szemtanúi vagyunk???
A Független Kisgazdapárt agrárgazdálkodásra utaló törvényeit rendszerválón, a jobb élet érdekében kívánjuk megvalósítani.

Vannak, akik okosan hülyéskednek és akik hülyén okoskodnak.

Ezt a MAGYAR NEMZET NEM ENGEDHETI MEG. HAZÁNK ÉLELMISZER STRATÉGIÁJA SZENT ÉS SÉRTHETETLEN!!!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!  Ezúton kívánunk Önöknek, Bort Búzát Békességet Kisgazdák és Engelmann József

Üdvözöljük oldalunkon!

Hírdetések

Mai látogatók: 1
Összesen: 7200
A Független Kisgazdapárt nem több, mint a magyar parasztság és a magyar kis- és középvállalkozások érdekképviselete. Ön kire számíthat Engelmann Józsefen kívül?
FKGP, párt, Kisgazdapárt, parasztság, érdekvédelem, Jobb Magyarország!
© 2017. Kisgazdák Lajosmizse